Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Man kunde slå ihop lagen – och låta Ljungberg träna”

Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: DAVID WOODLEY / IMAGO IMAGES / ACTION PLUS WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Arsenal, Manchester United och Chelsea. Samtliga vill ta en plats i topp fyra under den kommande Premier League-säsongen – samtliga har problem med ojämna trupper.

SportExpressens podcast Kick and Rush har synat jättarnas spelarmaterial.  

Det är turbulent på många håll i Premier League. Hos Arsenal har supporterföreningarna blivit så frustrerade över klubbens försiktiga transferstrategi att man har skrivit ett öppet brev till ägaren Stan Kroenke. United brottas med missnöje i truppen och en storstjärna, Paul Pogba, som kan vara på väg bort. 

Och i Chelsea att har man precis anställt nybakade klubbikonen Frank Lampard som huvudtränare. 

Kick and Rush – i etern

SportExpressens Premier League-podcast Kick and Rush travar på – och kommer fram till att samtliga i ovannämnda trion har stora problem. 

– Om man slog ihop lagen skulle man kunna få ett habilt gäng. Man tar Chelseas backlinje, Arsenals anfall och Uniteds mittfält. Då har man kanske någonting. Men inte något jättebra, säger programledaren Sebastian Mattsson. 

– Bort med tränarna. Ta dit Fredrik Ljungberg, låt honom träna. 

Bisittaren Petter Landén fyller i. 

– Arsenal är bara ett öppet sår. United är ett hopsytt sår men stygnen håller på att brista. 

– Det känns hårt att såga Lampard redan nu. Rent matematiskt tog han dem från en sjätteplats till en sjätteplats. Han lyckades utveckla vissa talanger, men vilken annan tränare som helst med hans meritlista hade inte fått ta över Chelsea. Så är det bara.