Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man City kan kastas ur Champions League

Foto: JASON CAIRNDUFF / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: DAVE THOMPSON / AP TT NYHETSBYRÅN

I går blev de engelska mästare.

Nu kan en rejäl baksmälla vänta för Manchester City.

Premier League-klubben kan kastas ur Champions League, skriver New York Times. 

I slutet av 2018 publicerade tyska Der Spiegel, tillsammans med 13 andra europeiska medier, en granskning baserad på över 70 dokument som de fått från visselblåsarsajten Football Leaks. 

Avslöjandet handlar om Financial Fair Play, och hur den nuvarande Fifa-presidenten Gianni Infantino, då generalsekreterare för Uefa, ska ha hjälpt Paris Saint-Germain och Manchester City att komma lindrigt undan efter sina brott mot dessa regler.

”På ett eller annat sätt bryter vi mot reglerna. Vi är beroende av förmildrande omständigheter för att klara oss igenom det här”, skrev en person inom Citys klubbledning i ett internt mejl 2013, enligt de dokument som Der Spiegel fått ta del av.

 

FÅ BÄST KOLL! Följ Manchester City – direkt i Messenger 

 

New York Times: City kan kastas ur CL

Nu skriver New York Times att avslöjandet kan få förödande konsekvenser för den nyblivna Premier League-mästaren Manchester City.

Enligt tidningen har det engelska fotbollsförbundet FA, tillsammans med Uefa, slutfört sin utredning och väntas komma med föreslaget att Manchester City ska bannlysas från Champions League under minst ett års tid. 

Det är dock oklart huruvida det eventuella straffet kommer gälla för säsongen 2019/2020 eller om det blir en senare historia. Manchester City har själv nekat till att de ska ha brutit mot regelverket. 

 

Se fler höjdpunkter på viafree.se – och matcherna LIVE eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se