Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man City bötfälls – men slipper värvningsförbud

Foto: DAVID KLEIN / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: PAUL MARRIOTT/SHUTTERSTOCK / PAUL MARRIOTT/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Manchester City riskerade värvningsförbud efter att ha brutit mot Fifas regler kring värvningar av spelare under 18. 

Men den engelska klubben klarar sig undan med böter. 

Skyddet av minderåriga är ett viktigt inslag i Fifas övergripande regelverk för övergångar av spelare och Fifa har undersökt Manchester Citys internationella övergångar under flera år. 

Klubben hotades först att tvingas till ett värvningsförbud har att ha brutit mot artikel 19 i FIFA Regulations on the Status and Transfer of Players. The Sun rapporterade att om Fifa planerade att ge Manchester City ett värvningsförbud under två transferfönster. Samma straff fick Chelsea under början av året för rekryteringar av spelare under 18 år. 

Manchester City slipper värvningsförbud

Men i dag kom domen: Manchester City undviker transferförbud men får böta drygt 3,2 miljoner kronor i stället efter att ha brutit mot Fifas reglar angående internationell övergångar och registrering av spelare under 18 år, meddelar Fifa.  

Dock är City långtifrån ensamt om att straffas för regelbrottet. Bortsett från Chelsea har även Atletico Madrid, Barcelona och Real Madrid blivit straffade efter att ha brutit mot regeln. 

https://twitter.com/RobHarris/status/1161309587003367424