Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mammans ilska efter Emiliano Salas död

Foto: STEVE PARSONS / AP TT NYHETSBYRÅN
Emiliano Sala och mamman Mercedes Taffarel. Foto: INSTAGRAM

Fotbollsvärlden håller på att hämta sig från döde stjärnan Emiliano Salas bortgång.

Men anfallarens mamma Mercedes Taffarel kräver att få fler svar om den tragiska flygkraschen.  

Cardiff värvade Emiliano Sala för 150 miljoner kronor från Nantes i klubbens dyraste affär genom tiderna. Men på väg till Wales störtade planet, som flögs av 60-årige piloten David Ibbotson, i Engelska kanalen.

I februari hittades planet som en del av ett bärgningsuppdrag. En kropp fanns vid samma tillfälle, och rättsläkarna har bekräftat att det är Salas lik.

Salas mamma rasar

I kölvattnet av Salas tragiska bortgång har en pengatvist uppstått mellan Cardiff och Nantes. Cardiff har vägrat betala det fullständiga transferbeloppet för den avlidne anfallaren – vilket fått Nantes att hota med juridiska åtgärder. 

Nu har Salas mamma Mercedes Taffarel gett sig in i bråket. Och hon står på Nantes sida.

– Jag vet inte varför de inte vill betala. Om jag tycker att det är en skymf mot min familj? Ja, det tycker jag, säger Taffarel till L'Equipe.  

”De ska få betala”

Taffarel är överhuvudtaget arg på Cardiff, som lät kontroversielle agenten Willie McKay fixa fram planet som sedermera störtade.

– De tog inte hand om honom. En spelare som kostade så mycket.. de tog inte hand om honom som han förtjänade, säger hon. 

Just nu pågår en utredning av de franska myndigheterna för att säkerställa vad som låg bakom olyckan. Taffarel och resten av Salas familj följer utvecklingen.

– Jag vill ha rättvisa för min son. Jag vill bara ha sanningen. Låt rättsstaten avgöra om det är fråga om försummelse, om någon gjort ett misstag, och tvinga dem att betala. De som ligger bakom ska få betala, säger Taffarel.