Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Mamma kommer skriva en bok och berätta allt”

Foto: Viaplay
Foto: NICK POTTS / STELLA PICTURES / PA

Anthony Elanga flyttade till England 2014 för att satsa på fotbollen. 

Nu berättar den svenske supertalangen om flytten som påverkade familjen. 

– Den dagen min mamma skriver en bok eller gör en dokumentär så kommer hon berätta allt, säger Elanga i Viaplay. 

Anthony Elanga har slagit igenom på allvar i Manchester United. Förra säsongen fick den svenske supertalangen chansen i Uniteds a-lag och gjorde succé direkt. 19-åringen gjorde mål i debutmatchen mot Wolverhampton i Premier League och därefter har han mer och mer fått speltid under Ole Gunnar Solskjaer. 

I ett reportage med Viaplay berättar nu Anthony Elanga, som är son till Malmö FF:s Joseph Elanga, om debutmålet och vad Manchester Uniteds storstjärna Marcus Rahsford sa till honom precis före avspark. 

– Jag kände mig bra mot Wolves. Marcus sa till mig: ”du kommer göra mål i den här matchen”. Det kändes bra att höra det från honom. Sen när jag gjorde mål...det var overkligt. Alla klappade mig och det var speciellt. 

Anthony Elanga: ”Kunde inte säga nej”

Men trots målsuccén var Elanga inte helt belåten. Matchen spelades inför tomma läktare på grund av coronapandemin vilket gjorde att familjen fick nöja sig med att fira framför tv:n. 

– Mamma ringde fem gånger och var väldigt ledsen för att hon inte fick vara på plats. Hon visste hur svårt det var att komma till England och att göra mål i Premier League. Hon var ledsen och glad samtidigt, säger Anthony Elanga. 

19-åringen berättar vidare om flytten 2014. Elanga säger att det var ett väldigt tufft beslut för hela familjen. 

– Den dagen min mamma skriver en bok eller gör en dokumentär så kommer hon berätta allt. Vi kände ingen och det var svårt med språket. Men om det inte hade hänt så hade jag inte stått här i dag. Jag är väldigt tacksam.

– Jag spelade med ett lokalt lag i början och då var Uniteds scouter på plats och såg mig. Efter det kom de fram till min mamma och ville att jag skulle komma på en provträning. Jag tränade i en och en halv vecka och sen sa de att de vill skriva ett kontrakt. Jag kunde inte säga nej och min mamma sa: ”du säger inte nej”.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset