Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mål i debuten – sedan blev han knarklangare

Leyton Maxwell gjorde mål i debuten för Liverpool men blev sedan knarklangare.
Foto: Dragon's Voice Podcast

Han gjorde mål i sin debut för Liverpool.

Sedan gick karriären åt fel håll för walesaren Leyton Maxwell, 41, som nu är knarklangare och har gripits.

Daily Mirror skriver att ett fängelsestraff väntar för Maxwell efter en stor kokainhärva.

Leyton Maxwell skrev på ett proffskontrakt med Liverpool när han var 19 år och han var så bra att han höll Steven Gerrard utanför startelvan i reservlaget ibland, enligt Liverpool Echo.

Leyton Maxwell debuterade för Liverpools A-lag i en hemmamatch mot Hull City i den engelska ligacupen i september 1999. Den centrale mittfältaren spelade 90 minuter i 4-2-segern och krönte dessutom insatsen med att göra Liverpools andra mål i matchen. 

Leyton Maxwell blev knarklangare

Men bättre än så blev det inte.

– Jag kom snabbt tillbaka till jorden eftersom jag tränade med reserverna veckan efter, har Leyton Maxwell sagt enligt LFC History.

Efter succédebuten blev det inga fler matcher i Liverpool för Maxwell som sedan rörde sig vidare till hemlandet och Cardiff City. Därefter gjorde han några matcher för Swansea City men inte heller där lyfte karriären och han slutade med proffsfotboll efter spel med Mansfield Town 2005.

Många år efter karriären greps Maxwell förra året i en polisinsats som kallades för Operation Venetic. Detta efter att polisen hade fått tillgång till en krypterad meddelandetjänst som användes av gängledare.

Har erkänt sig skyldig

I tillslaget fick polisen tag på 60 kilo kokain till ett värde av sex miljoner pund – 70 miljoner svenska kronor. Poliskonstapeln Dave Thorne uttalade sig i samband med tillslaget.

– Illegala droger har ingen plats i vårt samhälle och vi kommer fortsätta jobba hårt tillsammans för att sikta in oss på kriminaliteten som fördärvar livet för samhällen i södra Wales, sa Thorne enligt Daily Mail.

Nu väntar fängelsestraff för de iblandade och flera engelska medier skriver att Leyton Maxwell har erkänt sig skyldig i härvan och väntar på ett fängelsestraff.