Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mäktiga hyllningen till Victor Nilsson Lindelöf

Foto: MATT WEST/BPI/REX / MATT WEST/BPI/REX/IBL REX FEATURES
Foto: MAGI HAROUN/REX / MAGI HAROUN/REX/IBL REX FEATURES
Foto: JAVIER GARCIA/BPI/REX / JAVIER GARCIA/BPI/REX/IBL REX FEATURES

Victor Nilsson Lindelöf har gått från ifrågasatt till älskad i Manchester United.

Och pekas nu ut som kandidat att ta över lagkaptensbindeln nästa säsong.

– Alla spelare har stor respekt för Lindelöf och han är favorit till att bli årets spelare, säger Manchester Evening News-journalisten Richard Fay.

Den svenske mittbacksstjärnan Victor Nilsson Lindelöf, 24, fick utstå en hel del kritik under sin debutsäsong.

Nu är tillvaron i Manchester United en helt annan. Redan under José Mourinhos ledning cementerade ”Vigge” sin plats i mittförsvaret och under den nye managern Ole Gunnar Solskjaer har han fortsatt att imponera.

Så pass mycket att han finns med i diskussionerna om att ta över lagkaptensbindeln nästa säsong.

Manchester Evening News har tagit ut fem namn som konkurrerar om att bli lagkapten; Paul Pogba, Ander Herrera, David De Gea, Ashley Young och Victor Nilsson Lindelöf. Tidningen pekar på att svensken ingår i Manchester Uniteds långsiktiga planer och att han sitter på ett kontrakt över de kommande två åren. 

Ett kontrakt som mycket väl kan förlängas.

”Men det kanske främsta argumentet för 'The Iceman' är att han förkroppsligar allting som klubben står för sett till både professionalitet och vilja att vinna. Lindelöf representerar också klubben föredömligt, håller sig borta från kontroverser och låter sin fotboll tala”, skriver tidningen.

Experten: ”En av de bästa i Premier League”

SportExpressen har pratat med fotbollsreportern Richard Fay, som följer laget på nära håll och som ligger bakom artikeln om Premier League-klubbens framtida lagkapten.

– Det är lite av ett långskott med Lindelöf då det är en del eventuella kontraktsförlängningar som kan tillkomma. Det avgör vem som blir lagkapten, säger han och fortsätter:

– Alla spelare i laget har stor respekt för Lindelöf och han vet när han han behöver ryta ifrån för att höja de andra. Samtidigt: Han har trots allt bara spelat två säsonger i klubben och det kan vara så att man väljer en spelare med mer rutin.

Richard Fay imponeras över svenskens mentala styrka.

– Att lyckas komma tillbaka efter debutsäsongen på det här sättet är extremt starkt. Det tyder på en exceptionell ment styrka. Victor Lindelöf är numera att betrakta som en av de mest pålitliga mittbackarna i hela Premier League.

 

FÅ BÄST KOLL! Följ Manchester United – direkt i Messenger 

 

Kan bli årets spelare i Manchester United

Fotbollsreportern menar att svensken är helgiven i Ole Gunnar Solskjaers elva och att det säger en hel del om mittbackens status när det numera ses som en självklarhet att klubben måste hitta en mittbackspartner till honom.

Inte en ersättare för honom.

– Lindelöf har inte bara visat att han är en potentiell framtida lagkapten för United, han är också favorit att ta hem priset för årets spelare i klubben. Han visade sina sanna kvalitéer under VM i somras och sen dess har han varit fylld av självförtroende.

Många har jämfört honom med klubbikonen Nemanja Vidic. Håller du med?

– I dag verkar det som att spelare måste jämföras med någon, vilket i och för sig är förståeligt. Men jag jag skulle vilja säga att Lindelöf snarare är den ”nye Lindelöf”. Men som sagt... de är båda två stora ledare i försvaret och är fantastiska i positionsspelet. Samtidigt är Vidic en legend i klubben och Lindelöf har en lång väg framför sig för att komma dit.

Hur är ”Vigges” relation med fansen?

– ”Iceman” är älskad av fansen och han förstår verkligen vad det innebär att bära klubbmärket. Supportrarna höll fast vid honom efter en jobbig debutsäsong och nu betalar han tillbaka med den ena imponerande insatsen efter den andra. Fortsätter han så här kommer hans popularitet bara öka. 

Även relationen med nye managern Ole Gunnar Solskjaer är god. De båda skandinaverna verkar komma bra överens och enligt Richard Fay är Lindelöfs namn ett av de första som norrmannen skriver ner.

– Han är en nyckelspelare nu och en av spelarna som väntas vara det även i framtiden. När Lindelöf är frisk är han förstavalet och han har en jättebra relation med Ole Gunnar Solskjaer. Norrmannen har tidigare pratat om deras vänskap och att de kommunicerar med en blandning av norska, svenska och engelska, säger Richard Fay.