Foto: JASON CAIRNDUFF / REUTERS BILDBYRÅNFoto: JASON CAIRNDUFF / REUTERS BILDBYRÅN
 Foto: JASON CAIRNDUFF / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP TT NYHETSBYRÅN

Lukaku: "Ville inte säga det till Zlatan"

Publicerad

Han ringde upp Zlatan Ibrahimovic för att be om lov att ta över tröjan med nummer nio.

Nu avslöjar Romelu Lukaku vad som egentligen sades de båda United-stjärnorna emellan.

– Jag ville egentligen inte säga det till honom, säger Lukaku enligt Daily Mirror. 

Romelu Lukaku har gjort stor succé i Manchester United sen flytten från Everton.

Den belgiske anfallaren har gjort fyra mål på lika många Premier League-matcher och i tisdagens Champions League-premiär noterades han för sitt första CL-mål i karriären.

Och han har gjort det med nummer nio på ryggen.

24-åringen tog över Zlatan Ibrahimovics nummer efter att svenskens kontrakt med PL-klubben gick ut i somras och när 36-åringen sen skrev på ett nytt kontrakt stod det klart att Ibrahimovic kommer att bära nummer tio.

– Jag slutade aldrig. Jag uppgraderade bara mitt nummer, sa Ibrahimovic då.

Lukaku avslöjar samtalet med Ibrahimovic

I samband med Romelu Lukakus flytt till Manchester United i somras ringde han upp Zlatan Ibrahimovic för att "be om lov" att ta över nummer nio.

– Anfallare spelar med nummer nio, det är ett fint nummer. Och jag frågade Zlatan om lov. Jag vill tacka honom för att han tillät mig att ha det, sa han till ESPN. 

Efter Uniteds premiärseger mot Basel avslöjade Lukaku vad som egentligen sades under samtalet med den svenske superstjärnan.

– Ja, jag ringde honom. Men jag ville egentligen inte säga det till honom, att jag ville ha nummer nio, säger han enligt Daily Mirror och fortsätter:

– Men jag ringde honom och frågade. Då sa han att jag kunde ta nummer nio så skulle han ta nummer tio senare. Jag sa till honom att jag såg fram emot emot att se honom komma tillbaka, för jag vet att han inte ville sluta på det sättet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag