Van Gaal står och pratar med fjärdedomaren. Foto: Viasat FotbollVan Gaal står och pratar med fjärdedomaren. Foto: Viasat Fotboll
Van Gaal står och pratar med fjärdedomaren. Foto: Viasat Fotboll
Och plötsligt slänger han sig ner på marken. Foto: Viasat FotbollOch plötsligt slänger han sig ner på marken. Foto: Viasat Fotboll
Och plötsligt slänger han sig ner på marken. Foto: Viasat Fotboll

Louis van Gaals märkliga aktion

Publicerad

Här kastar sig Louis van Gaal ned på marken mitt under toppmötet mot Arsenal. Nu undrar hela England varför han föll till marken.

"Är det för sent att nominera honom till en Oscarstatyett?", undrar BBC.

Det var i den andra halvleken i toppmötet mot Arsenal som Manchester Uniteds tränare Louis van Gaal gick fram till fjärdedomaren för att protestera mot ett domslut. Precis innan hade Arsenal fått frispark mitt på plan efter att Ander Herrera rivit ned Alexis Sanchez.

Mitt under diskussionen med fjärdedomaren kastade sig Manchester Uniteds 64-åriga manager plötsligt ned på marken. Händelsen lockade fram stort jubel på Old Trafford, men har också lockat till både skratt och frågor i England. Fotbollsexperter och fotbollssupportrar undrar varför holländaren kastade sig ned på marken.

"Är det försent att nominera honom till en Oscarstatyett", undrar bland annat BBC på sin sajt. "Bisarrt", tycker Guardian. Och Daily Mirror skriver att Van Gaal sällan lämnar tränarbänken, "men att det var värt att vänta på". Daily Mail skriver att fallet var så passionerat att det kommer ge honom blåmärken, men ger också betyget "Otroligt roligt!".

Manchester United vann toppmötet mot Arsenal med 3-2 efter en ny succéinsats från 18-åringen Marcus Rashford. Premier League-debutanten gjorde två mål på bara tre minuter i första halvlek, men spelade också snyggt fram till Ander Herrera som sköt in 3-1 via Laurent Koscielny.

Det första målet i toppmötet sköt han in efter att Gabriel misslyckats med att rensa bort ett inlägg.

Det andra målet kom bara tre minuter senare då han till hemmasupportrarnas stora jubel kallt kunde nicka in 2-0 på Jesse Lingards inlägg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag