Foto: Clive MasonFoto: Clive Mason
 Foto: Clive Mason
Foto: Clive MasonFoto: Clive Mason
 Foto: Clive Mason

Louis van Gaal vann ödesmatchen: "Bra"

Publicerad

Louis van Gaal vann ödesmatchen.

Manchester United är vidare i FA-cupen efter 3-1 mot Derby.

– Det här var en viktig seger för oss, säger Juan Mata till BBC.

I brittiska tidningar hette det att Louis van Gaal behövde vinna FA-cupmatchen mot Derby för att rädda sitt jobb som Manchester Uniteds manager. Det blev också en viktig seger mot Championshiplaget som enkelt besegrades med 3-1 på bortaplan.

Louis van Gaals United har fått hård kritik för att man gör få mål, men mot ett formsvagt Derby blev det målfest. Wayne Rooney inledde målskyttet med ett välplacerat skott 16 meter från mål. Daley Blind tog sedan vara på ett inlägg från Jesse Lingard och Juan Mata kunde sedan göra 3-1 frispelad av Anthony Martial.

– Det här var en viktig seger för oss, säger Juan Mata till BBC. Det är inte enkelt att komma hit, även om de inte spelar i Premier League. De är ett bra lag som är fysiskt starka, gillar att pressa och jag tycker att vi gjorde ett bra jobb.

United hade något att bevis efter den senaste tidens tuffa kritik.

– Vi kom hit för att spela fotboll, spela snabbare och skapa fler chanser och göra mål, säger Mata.

Marcus Olsson, ny i Derby, fick se matchen från avbytarbänken.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag