Louis van Gaal. Foto: Scott HeppellLouis van Gaal. Foto: Scott Heppell
Louis van Gaal. Foto: Scott Heppell
José Mourinho. Foto: Bpi/Rex ShutterstockJosé Mourinho. Foto: Bpi/Rex Shutterstock
José Mourinho. Foto: Bpi/Rex Shutterstock

Louis van Gaal: "Det är en stor skandal"

Publicerad

José Mourinho ryktas ta över Manchester United till nästa säsong.

Den nuvarande tränaren Louis van Gaal är allt annat än glad över spekulationerna i brittisk press.

– Jag tycker att det som händer nu är en stor skandal, säger han enligt The Mirror.

Manchester United har kämpat med svaga resultat hela säsongen och den som har fått bära hundhuvudet i brittisk press är tränaren Louis van Gaal. Förutom de undermåliga resultaten har holländaren fått utstå hård kritik för att United spelar en "tråkig fotboll".

I takt med att det gick riktigt dåligt under hösten och vintern så började det spekulerar rejält i England om att van Gaal skulle få sparken - och att ersättaren inte skulle bli någon annan än José Mourinho.

"Det är löjligt"

På flera presskonferenser har van Gaal fått frågor om han känner av pressen och vad han tycker om Mourinhoryktena.

Man kan lugnt säga att han har tröttnat på det.

Inför helgens stormatch mot Arsenal ryter nu Unitedtränaren i från mot spekulationerna.

– Det är löjligt alltihop. Jag vill inte att klubben ska göra någonting, jag vill inte att de ska reagera på vad som skrivs eller hittas på i medierna. Jag - och klubben - kommer inte att hjälpa medierna just nu genom att förneka saker, säger han till The Mirror.

– Jag tycker att det som händer nu är en stor skandal.

van Gaal ser fördelar

Han ser dock en positiv aspekt med att kritiken riktas mot just honom.

– Varje dag förhindrar jag att spelarna hamnar under press - för allt riktas mot mig. På ett bisarrt sätt har den här situationen utvecklats till en fördel för spelarna. För de får inte något kritik, det är det bara jag som får, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag