Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Löfven: ”Mycket grovt påhopp”

Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Foto: BPI/REX/SHUTTERSTOCK / BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Tottenham är ett av lagen i Stefan Löfvens hjärta.

Men Arsenal verkar vara ett känsligt ämne för statsministern.

– Det där var ett mycket grovt påhopp, svarar han på påståendet att Spurs är lillebror till rivalen i en intervju med Viasat.

 

Se intervjun i tv-spelaren.

Stefan Löfven och Peter Forsberg har inte bara uppväxten i Ångermanland gemensam, de delar även samma favoritlag: Modo och Tottenham.

Och inför Tottenhams toppmöte med Manchester City i dag intervjuades statsministern om sitt favoritlag i Premier League. Tottenham slog i veckan ut City i Champions League och ligger på tredjeplats i Premier League-tabellen inför helgens omgång, en poäng före Arsenal.

På påståendet att Tottenham alltid kommer vara lillebror till Londonrivalen sätter Stefan Löfven ner foten.

– Nej, nej. Det där var ett mycket grovt påhopp. Nänänä. Det kommer vi inte vara. Det kommer vara bra derbyn de två emellan i många, många år till. Men nej, ingen lillebror, säger Löfven och skrattar.

Löfven: Tottenham vinner snart ligan

58 år har gått sedan Tottenham senast vann ligan. Stefan Löfven var fyra år gammal när laget lyfte pokalen 1961 – men han tror att ökenvandringen snart är över.

– Vi visar nu att vi är på väg upp. Vi har legat ofta i mitten, nu är vi trea och det dröjer inte så många år till så är vi längst upp, säger han i intervjun med Viasat.

Manchester City slog Tottenham med 1-0 – vilket innebär att Arsenal kliver förbi i tabellen vid seger mot Crystal Palace i morgon.