Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ljungbergs samtal till Wenger räddade allt

Foto: Shane Healey / ProSports / REX / Shutterstock
Foto: OCEANE COLSON / IMAGO IMAGES / PANORAMIC WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: THORSTENWAGNER / WITTERS BILDBYRÅN
Foto: CARL-ERIK ERIKSSON / © BILDBYRÅN

Han hade egentligen noll intresse av att bli fotbollstränare.

Nu är Fredrik Ljungberg, då omåttligt populär spelare i Arsenal, omåttligt populär tränare i Arsenal.

Ett samtal med Arsène Wenger ändrade allt för den svenske legendaren, som pekas ut som kandidat att en dag bli huvudtränare i klubben.

”Tacka gud för det”, skriver The Athletic. 

I somras stod det klart att Fredrik Ljungberg, 42, flyttats upp från Arsenals U23-lag.

Det nya uppdraget: Assisterande tränare till Unai Emery.

Nyligen skrev Londonklubben ett långtidskontrakt med jättetalangen Joe Willock och Fredrik Ljungberg tillskrevs en stor del av 20-åringens utveckling.

James Benge, Arsenal-skribent på Football London, har följt Willock under hela hans resa genom Arsenal-akademin. Han pekade ut en avgörande faktor till mittfältarens genombrott den här säsongen: Fredrik Ljungberg.

”Det var Ljungbergs största bragd som tränare för lagets U23:or; han hade genomfört en total förvandling med Willock och format en spelare som inte bara påminner om den ikoniske svensken själv utan även om Aaron Ramsey”, skrev han.

Men det var knappast självklart att Ljungberg skulle bli tränare efter avslutad spelarkarriär.

– Nej, det var inte min plan. Jag gillade mitt liv, säger han enligt The Athletic. 

”Ljungberg kan bli huvudtränare”

I en längre text med rubriken ”Freddie Ljungberg: the making of a model coach”, som anspelar på svenskens modelljobb för Calvin Klein på 00-talet, skriver sajten om vad som fick honom att ändra sig.

– Jag frågade några från det svenska landslaget och jag frågade Arsène Wenger om det skulle vara en dum idé att satsa på tränaryrket. De sa att de trodde att jag skulle vara riktigt bra som tränare jag tänkte: ”Okej, jag ger det ett försök”, säger Ljungberg.

”Tacka gud för det”, skriver The Athletic, som inte utesluter att Ljungberg en dag kan bli huvudtränare i den engelska jätteklubben.

”Varje mindre bra insats under nuvarande ledning verkar stärka Ljungbergs chanser i supportrarnas ögon. Och svensken ser ut att vara en sådan som har ambitioner att en dag ta över toppjobbet”, skriver sajten.

Se Sportklubben - som diskuterar de hetaste ämnena i sportvärlden