Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ljungbergs ord för ett år sedan uppmärksammas

Svensken frälser Juventus med solomål: ”Vilket nummer!”
Foto: WILL OLIVER / AP TT NYHETSBYRÅN

Arsenal har fått en knackig inledning på ligasäsongen. 

Och tränaren Mikel Artetas val att oftast spela både Pierre-Emerick Aubameyang och Alexandre Lacazette tillsammans uppmärksammas Fredrik Ljungberg för något han sa under sin korta tid som Arsenaltränare. 

”Har Fredrik Ljungberg en poäng här?”, skriver BeIN Sports på Twitter. 

Arsenal är sex matcher in på Premier Leaguesäsongen och har noterats för tre vinster och tre förluster. Den senaste förlusten kom på söndagen mot Leicester där Jamie Vardy gjorde matchens enda mål. 

Arsenaltränaren Mikel Arteta valde att starta med den offensiva duon Alexandre Lacazette och Pierre-Emerick Aubameyang tillsammans, något av en het potatis i Arsenal-lägret. 

För även om Lacazette noterats för tre mål på fem ligamatcher den här säsongen får fransmannen kritik för sitt spel och Arteta får kritik för sitt val att spela honom. Tidningen Evening Standard skriver bland annat att Arsenal ”måste lösa problemen med Aubameyang och Lacazette”

Ljungbergs ord för ett år sedan uppmärksammas

Mot bakgrund av det har flera nyhetssajter, däribland Football London och BeIN Sports uppmärksammat en intervju med Fredrik Ljungberg från december förra året. BeIN Sports skriver bland annat: ”Har Fredrik Ljungberg en poäng här?”. 

Den svenske fotbollsikonen hade hand om Arsenal i sex matcher under 2019. I sina två första matcher startade han Lacazette och Aubameyang ihop, det slutade med 2-2 mot Norwich och 1-2 mot Brighton. 

Efter det fick de inte spela ihop igen under Ljunberg. Efter 0-3-förlusten mot Manchester City den 15:e december förklarade Ljungberg varför. 

– Man måste ha balans i laget. Med både Lacazette och Aubameyang på plan blev vi väldigt sårbara i vårt försvar. De är bra spelare båda två, men vi har spelat med bara en av dem sedan dess och gjort det bättre, sa han då. 

Frågan är om Ljungberg knäckt koden redan för ett år sedan.