Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Chelseas dramatiska vändning mot Arsenal

Foto: Viasat
Foto: ANDREW FOSKER/BPI/SHUTTERSTOCK / ANDREW FOSKER/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: IAN WALTON / AP TT NYHETSBYRÅN

Fredrik Ljungberg gjorde sin sista match som manager mot Everton. 

Nu har Mikel Arteta gett honom en ny roll – och skickade upp honom på läktaren när Arsenal mötte Chelsea. 

Därifrån fick Ljungberg bevittna en hänsynslös vändning. 

Chelsea vann matchen med 2–1 efter två sena mål. 

Spanjoren Mikael Arteta lämnade sin roll om assisterande tränare i Manchester City för rollen som manager i Arsenal. Då fick Fredrik Ljungberg lämna som sin position som huvudtränare efter att han haft den tillfälligt under totalt sex matcher.  

Ljungberg fick under Artetas intåg rollen som assisterande tränare tillsammans med Albert Stuivenberg och Steve Round. 

Under matchen mot Chelsea sågs Fredrik Ljungberg på läktaren med en öronsnäcka i örat. 

Chelsea vända och vann

Enligt flertalet engelska journalister, bland annat beIN Sport reporter Carrie Brown, ser han matchen från en annan position och kommunicerar samtidigt med bänken. 

- Jag vill att han ska ha en annan synvinkel på oss, och kommunicera med bänken hela tiden. Det är viktigt att han ser saker från en annan vinkel just nu, säger Arteta enligt Arsenals hemsida.

Arsenal tog ledningen mot Chelsea med 1–0 efter mål av Pierre-Emerick Aubameyang i inledningen. Londonderbyt såg även ut att sluta med seger för Artetas lag, men i slutet av matchen kom en hänsynslös vändning av Chelsea. 

Abraham avgjorde

Men sju minuter kvar av matchen kvitterade Jorginho efter en målvaktstavla av Bernard Leno – och bara några minuter senare gjorde Tammy Abraham 2–1 efter en snabb kontring.

– Under de första 30 minuterna dominerade Arsenal. Sen kom Jorginho in och förändra matchbilden fullständigt, säger Abraham i Viasats sänding. 

Därefter innehöll matchen mycket heta känslor, men Chelsea lyckades hålla tätt bakåt och ta den tunga derbysegern. Arsenals nya manager Mikel Arteta har därmed inte fått någon lysande start. Efter två matcher har spanjoren endast lyckats ta en poäng. 

Arsenal ligger därmed på en 12:e plats med 24 inspelade poäng i Premier League efter 20 spelade omgångar.