Foto: JON SUPER/SILVERHUB/REX/SHUTTERS / JON SUPER/SILVERHUB/REX/SHUTTERS REX FEATURESFoto: JON SUPER/SILVERHUB/REX/SHUTTERS / JON SUPER/SILVERHUB/REX/SHUTTERS REX FEATURES
 Foto: JON SUPER/SILVERHUB/REX/SHUTTERS / JON SUPER/SILVERHUB/REX/SHUTTERS REX FEATURES
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Ljungbergs ilska efter Man United–Liverpool

Publicerad

Domarinsatsen var i fokus efter Manchester United och Liverpool. Fredrik Ljungberg var starkt kritisk efter matchen. 

– Jag har spelat fotboll i 25 år och jag vet inte när det ska vara straff, säger Fredrik Ljungberg i Viasatstudion. 

Manchester United besegrade Liverpool med 2-1 hemma på Old Trafford. Efter matchen diskuterades flera domslut, eller snarare vilka domslut som inte fattades. 

Viasatstudion rullade situationerna efter matchen och Fredrik Ljungberg var starkt kritisk till regelverket. 

– Jag har spelat fotboll i 25 år och jag vet fortfarande inte när det ska vara straff, säger Fredrik Ljungberg i Viasatstudion. 

Domaren valde att fria när ett inlägg träffade Antonio Valencias hand. Bollen tar tydligt på handen som blockerar inspelet men Craig Pawson tyckte inte det räckte för att blåsa i visselpipan. 

– Det är katastrof vad regeln är, det måste bli klarare. Som spelare vet vad man aldrig när det är straff, säger Ljungberg.

Här tar bollen på Valencias hand.Foto: Viasat Sport Premium.

LÄS MER: Så spelas åttondelsfinalerna i Champions League.

"Mané är ju först där"

Liverpool ropade dessutom efter straff när Sadio Mané tog sig in i straffområdet. Han var i duell med Marouane Fellaini och föll mot belgaren. 

– Mané är ju faktiskt före på bollen där, säger Ljungberg om situationen, säger Ljungberg. 

Ljungberg fortsatte sin kritik. 

– Det kanske är straff men man har sett domare som inte blåser för det. 

Liverpoolsupportrarna var arga på domarinsatsen efter matchen och menar att Craig Pawson har missat flera viktiga beslut som gått emot laget.  

 

LÄS MER: VM 2018 – alla grupper, datum och spelschema.

LÄS MER: Sveriges grupp och spelschema i fotbolls-VM.

LÄS MER: Stor ranking – betyg och kommentar på alla 32 VM-lag.

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag