Ljungberg pressad i tv om framtiden

Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Fredrik Ljungberg återvänder till Arsenal som tränare, enligt BBC.

Svensken dementerar dock uppgifterna då han konfronteras i Viasats studio.

– Det är klart att det är kul när folk snackar och tycker att man är duktig på någonting, men det finns ingen sådan diskussion, säger han.

Han lämnade klubben som spelare 2007.

Och som tränare för U15-laget 2015.

Nu uppger flera brittiska medier, bland andra BBC-journalisten David Ornstein, att Fredrik Ljungberg är överens med Arsenal om en återkomst i Londonklubben – som tränare för U23-laget.

”Den förre Arsenal-mittfältaren Freddie Ljungberg återvänder till klubben i sommar som ungdomstränare på permanent basis. Affären är klar”, skriver Ornstein på Twitter. 


https://twitter.com/bbcsport_david/status/995416063184658433

När Premier League-säsongen summerades under söndagen konfronterades Fredrik Ljungberg, som numera jobbar som tv-expert för Viasat, av programledaren Ola Wenström.

Fredrik Ljungbergs svar?

– Det är klart att det är kul när folk snackar och tycker att man är duktig på någonting men det finns ingen sådan diskussion, säger 41-åringen.

Ljungberg om ryktet: "Du som berättade"

Men Wenström gav sig inte.

O.W: Har du hört talas om uppgifterna?

F.L: Nej, det var du som berättade det.

O.W: Den dealen finns inte?

F.L: Nej.

O.W: Du kommer inte att vara på den posten?

F.L: Nej.

Fredrik Ljungberg lämnade allsvenska Halmstad för Arsenal 1998 och var en av de stora publikfavoriterna under Londonklubbens storhetstid på 00-talet. 

Ljungberg fick sparken av Wolfsburg

Och banden till England är fortfarande starka.

– Efter sju-åtta år i England började jag drömma på engelska. Det är klart att jag kan svenska fortfarande men orden kommer på engelska först, och ibland har jag svårt att hitta vad saker heter på svenska. En del ord finns inte ens. Ta vissa engelska fotbollsord till exempel, där får jag problem med vad jag ska säga, sa han till SportExpressen i mars.

Anledningen till att den svenske fotbollsprofilen lämnade Arsenals ungdomsakademi 2017 var för att bli assisterande tränare till Andries Jonker i tyska Wolfsburg. 

Duon fick dock sparken redan samma höst efter att klubben öppnat Bundesligasäsongen på ett svagt sätt.


Se fler höjdpunkter på viafree.se – och matcherna LIVE eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se.