Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Detaljerna stoppar Fredrik Ljungberg

Fredrik LjungbergFoto: MATTHEW IMPEY / REX/IBL
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Fredrik Ljungberg pekas ut som ny huvudtränare i Arsenal – om Unai Emery får sparken.

Men en detalj ligger svensken i fatet.

Ljungberg saknar utbildningen för att bli klubbens tränare på längre sikt, rapporterar Football London.

Arsenal går kräftgång och parkerar på en åttondeplats i Premier League.

Helgens oavgjorda resultat mot Southampton betyder femte raka matchen utan seger i Premier League, vilket är klubbens sämsta notering sedan 2011.

Flera brittiska tidningar, däribland The Independent och Daily Star, rapporterar att Arsenal förbereder sig för en framtid utan tränaren Unai Emery. Och Fredrik Ljungberg, som i dag är assisterande tränare i klubben, pekas ut som en av favoriterna att ta över.

Ljungberg stoppas från att träna på obestämd tid

Enligt sajten Readarsenal har flera Arsenal-supportrar noterat en hyllningstweet till Ljungberg från klubben, som publicerades i måndags, och tolkat det som en ”hint” om att svensken snart kommer att ta över som ny tränare.

Men: det finns ett litet problem för Ljungberg.

Svensken har skaffat sig en A-tränarlicens enligt Uefas reglementen, vilket tillåter honom att träna ett Premier League-lag.

Men – inte mer än i tolv veckor.

För att få träna ett Premier League-lag på obestämd tid krävs en Pro Licence-utbildning, något som Ljungberg inte har ännu, rapporterar Football London.

https://twitter.com/Arsenal/status/1198935784952348672