Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ljungberg hyllas: ”Kan det bättre än alla oss”

Foto: SHANE HEALEY/PROSPORTS/REX / REX SHUTTERSTOCK TT NYHETSBYRÅN
Foto: ETIENNE LAURENT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ETIENNE LAURENT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Fredrik Ljungberg gör succé som ny assisterande tränare i Arsenal.

Huvudtränaren Unai Emery pekar ut svensken som en nyckelfaktor efter lagets 2-1-seger i träningsmatchen mot Bayern München. 

Det var i juni som Fredrik Ljungberg presenterades som ny assisterande tränare i Arsenal. 42-åringen hade då arbetat en längre tid som coach för klubbens U23-lag – och nu plockades han upp i A-laget för att hjälpa till att slussa in akademitalangerna i hetluften.

Frukten av Ljungbergs påverkan kunde ses när Arsenal slog Bayern München i en träningsmatch i natt, svensk tid. Akademiprodukten Joe Willock var planens bäste spelare och 20-åriga Eddie Nketiah fastställde slutresultatet till 2-1 till Arsenal.

Emery hyllar Ljungberg

Efter matchen fick Ljungberg goda vitsord från huvudtränaren Unai Emery. 

– Hans inflytande har varit väldigt positivt. Han kan de unga spelarna bättre än alla oss andra. Om vi tar Robbie Burton som exempel, jag kände inte till honom. Freddie sa till mig att han är en bra spelare som en 6:a eller 8:a. Det hjälpte oss verkligen, säger Emery enligt sajten Football London.  

Foto: ETIENNE LAURENT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Emery tryckte på att Arsenal kommer att dra nytta av sina unga talanger under den kommande säsongen, då planen är att laget ska ta sig tillbaka till Champions League.

– Flera unga spelare spelade i vår träningsmatch mot Colorado Rapids. Vi behöver dem nu, men också för framtiden. Vi har ett ansvar för klubben att ge unga spelare chansen. Om de förtjänar speltid, då kommer de att få speltid. Jag är väldigt nöjd med dem, säger Emery. 

LÄS MER: Raiola: ”Idioti - inte ens Disney skulle hitta på det här” 

LÄS MER: Förre United-målvakten klar för allsvenskan