Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ljungberg hyllas: ”Är en total förvandling”

Foto: Shane Healey / ProSports / REX / Shutterstock
Foto: ARRON GENT/JMP/SHUTTERSTOCK / ARRON GENT/JMP/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Fredrik Ljungberg har hyllats för sin insats som andretränare i Arsenal.

Nu pekas svensken ut som mannen bakom succéynglingen Joe Willock. 

Joe Willock har varit ett utropstecken för Arsenal den här säsongen. Inför säsongen hade han fått nöja sig med inhopp i laget – men i höst har han fått starta i tre av lagets fyra ligamatcher.

I går kom beskedet att Arsenal beslutat sig för att investera ännu tyngre i 20-åringen. Willock, som har tillhört klubben sedan han var fyra år gammal, blev belönad för sina goda insatser med ett nytt långtidskontrakt.

Ljungberg hyllas

James Benge, Arsenal-skribent på Football London, har följt Willock under hela hans resa genom Arsenal-akademin. Han pekar ut en avgörande faktor till mittfältarens genombrott den här säsongen: nye andretränaren Fredrik Ljungberg. 

”Det var Ljungbergs största bragd som tränare för lagets U23:or; han hade genomfört en total förvandling med Willock och format en spelare som inte bara påminner om den ikoniske svensken själv utan även om Aaron Ramsey”, skriver Benge

Benge menar att Willock har tagit stora kliv när det gäller fysik, positionsspel och målproduktion. Framsteg som Ljungberg till stor del ska ha ett erkännande för, skriver han. 

”När Freddie Ljungberg kom till Arsenal var det inte någon stor hausse kring Joe Willock.”

”Är min mentor”

Willock har själv erkänt att Ljungberg varit ett viktigt inflytande.

– Han är en fantastisk tränare. Han är en mentor för mig, han har visat mig mycket bakom kulisserna som folk inte känner till, har Willock sagt.