Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ljungberg får ny roll – lyfts upp av Emery

Fredrik LjungbergFoto: MATT BUNN/REX/IBL
Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Arsenal gör ändringar i ledarstaben.

Då lyfts Fredrik Ljungberg upp i Unai Emerys stab runt A-laget skriver The Times.

”Ljungberg är en av få tidigare spelare som imponerat på Emery och hans föregångare Wenger”, skriver tidningen.

Fredrik Ljungberg återvände till Arsenal förra sommaren då han tog över som tränare för klubbens U23-lag. Han uppges ha imponerat i rollen och nu väntar tyngre uppdrag skriver The Times.

”Han har gjort ett stort intryck på Emery, som förbereder förändringar efter att den lovande starten på säsongen ebbade ut”, skriver tidningen.

”Ljungberg har högt anseende”

Arsenal slutade femma i Premier League och avslutade säsongen med förlust mot Chelsea i Europa League.  Assisterande tränarna Juan Carlos Carcedo och Pablo Villanueva, som följde med Unai Emery till Arsenal från PSG, uppges bli kvar i sina nuvarande roller med Ljungberg som ett ”signifikant tillskott” i tränarstaben.

”Ljungberg har högt anseende i klubben och är en av få före detta spelare som imponerat på Emery och hans föregångare Wenger. När Emery anlände förra sommaren var han angelägen om att bryta med det förflutna och gjorde sig av med ett antal tränare, däribland förre Arsenal-målvakten Jens Lehmann”, skriver The Times. 

Fredrik Ljungberg spelade 325 matcher och gjorde 71 mål åren 1998-2007. Han startade sin tränarkarriär i klubbens U15 och återvände inför förra säsongen efter en sejour som assisterande tränare i Wolfsburg.