Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ljungberg bryter kontraktet i Japan

LONDON. Fredrik Ljungberg lämnar sin japanska klubb Shimizu S-Pulse.

Nu kan den tidigare Arsenalstjärnan flytta tillbaka till Europa. Svensken jagades av Premier League-klubbar i januari.

– Vi har olika ambitioner, säger Fredrik Ljungberg.

Fredrik Ljungberg lämnar sin japanska klubb Shumizu S-Pulse efter bara fyra månader.

Sveriges tidigare lagkapten har bestämt sig för att byta klubb på grund av att klubbens utlovade storsatsning dröjer.

Fredrik Ljungberg värvades för att hjälpa Shimizu S-Pulse bygga ett nytt asiatiskt storlag, men värvningar av fler etablerade stjärnor har dröjt. I stället har klubben valt att satsa på sin ungdomsverksamhet.

– Fredrik respekterar den satsningen, men han vill vinna saker nu under sina sista år i karriären, säger Ljungbergs representant Walid Bouzid till SPORT-Expressen.

"Älskade min tid i Japan"

Fredrik Ljungberg och Shimizu S-Pulse skiljs som vänner. Klubben hyllar svenskens insats på sin hemsida.

– Jag älskade min tid i Japan och är tacksam för att ha fått chansen att leva i Japan och omfamna den japanska kulturen, säger Ljungberg i ett pressmeddelande.

– Trots mina känslor för Japan och min stora respekt för lagkamraterna och tränarstaben i S-Pulse känner jag att det här inte är rätt projekt för mig. Orsaken till att jag börjat titta på andra alternativ är att vi har olika ambitioner kombinerat med att vi inte kommer att spela i Champions League.

Han fortsätter:

– Jag vill vara tydlig med att alla i S-Pulse har varit fantastiska mot mig. Jag kan inte tacka dem nog för allt de gjort för mig under min tid i klubben.

Jagades av PL-klubbar

SPORT-Expressen kan avslöja att Fredrik Ljungberg jagades av Premier League-klubbar under det senaste transferfönstret i januari.

– Ja det stämmer, men det var inte rätt engelska klubbar. Franska och skandinaviska klubbar visade också sitt intresse. Klubbar vet vilken hög nivå Freddie håller fortfarande.

Ljungberg har inte bestämt sin nya klubbadress.

– Han är en vinnare. Han vill spela i en klubb som slåss om ligaguld, men han vill också ha ett sista projekt där han kan kombinera sin vinnarmentalitet med sitt sociala engagemang. Han vill spela i en klubb som slåss om ligatitlar, men han vill också att hans sista projekt ska ge honom en chans att ge tillbaka något till samhället.

Ljungberg utesluter varken att återvända till USA eller Europa.

Utesluter allsvenskan

Det finns även intresse i Sydafrika. Allsvenskan är dock inte aktuellt.

Ljungberg valde Shimizu S-Pulse efter en intensiv övertalningskampanj från managern Afshin Ghotbi. Iranier-amerikanen med förflutet som Irans förbundskapten, förklarade bland annat hur viktigt det skulle vara för det japanska folket om världsstjärnan Ljungberg kom till Japan efter den katastrofala jordbävningen, tsunamin och kärnkraftshaveriet.

- Han hjälper till att skapa en gladare miljö efter jordbävningen. Fotboll kan vara ett fantastiskt sätt att förena människor igen och ge dem lycka, sa Afshin Ghotbi till SPORT-Expressen nyligen.

– Först och främst ville jag värva den fantastiska fotbollsspelaren Freddie, och få honom att hjälpa mig att bygga det här unga laget, men jag tänkte också att hans kändisskap kan få folk att upptäcka en bra liga.

När SPORT-Expressen besökte Ljungberg i Japan förra året var svensken bestämd på att han tänkte fortsätta spela fotboll i ytterligare minst en säsong.

– I min hjärna är jag inte redo att sluta spela fotboll än, sa Ljungberg.