Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fina gesten efter hans skräckskada

Foto: ANDREW YATES / EPA

Liverpools supertalang Harvey Elliott ådrog sig en allvarlig fotledsskada i mötet med Leeds i Premier League.

Den 18-årige mittfältaren skrevs ut från sjukhuset under söndagskvällen, men ska genomgå en operation i veckan.

– Han gjorde en fantastisk match, och är en fantastisk spelare. Nu är han skadad. Vill jag att en så ung kille ska behöva uppleva det här så tidigt i karriären? Nej, säger tränaren Jürgen Klopp.

Elliott tacklades bakifrån av Leedsspelaren Pascal Struijk, och det stod snabbt klart att smällen tagit illa. Mohamed Salah var nära situationen och viftade frenetiskt på sjukvårdare.

Även Klopp såg att det var allvarligt.

– Jag kunde se effekten av tacklingen omedelbart, för att jag kunde se att foten inte var på rätt plats. Det var anledningen till att vi alla var chockade, säger han.

Exakt hur länge Elliot blir borta är ännu oklart.

Harvey Elliotts fina gest

Alla rubriker kring Elliott från gårdagen är dock inte lika mörka.

På sjukhuset träffade han nämligen en ung supporter som brutit armen – som till sin stora lycka fick Elliots matchtröja.

”Min son bröt armen i en fotbollsmatch i eftermiddags. Vem hamnar i sängen bredvid honom? Harvey Elliot och hans familj. Han ger honom sin Liverpool-tröja från matchen och sin sko. Min son är lyrisk nu”, skriver pappan i ett meddelande som delats på sociala medier.

https://twitter.com/DaveOCKOP/status/1437126783636283402?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1437126783636283402%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.aftonbladet.se%2Fsportbladet%2Ffotboll%2Fa%2FBjyW1l%2Fefter-skrackskadan--harvey-elliotts-fina-gest-pa-sjukhuset
Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Engelsk fotboll och miljoner i potten varje vecka.
Hittar du 13 rätt?
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset