Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Liverpools stjärna bor hemma hos Solskjaer

Foto: RUI VIEIRA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JAVIER GARCIA/BPI/REX / JAVIER GARCIA/BPI/REX/IBL REX FEATURES

Ole Gunnar Solskjaer äger ett lyxhus, värt 48 miljoner kronor, utanför Manchester.

Men han får inte bo i det.

Den nyanställde managern hyr nämligen ut det – till Liverpoolstjärnan Virgil van Dijk.

– Jag kan inte tvinga ut honom, vi har ett kontrakt, säger norrmannen.

Det har varit på gång ett tag. Under torsdagen blev det också officiellt: Ole Gunnar Solkskjaer, 46, presenterades som Manchester Uniteds långsiktiga managerlösning. 

Kontraktet sträcker sig över tre år och ska enligt uppgifter i brittiska medier innebära en lön på 90 miljoner kronor per säsong för den norske klubbikonen.

– Jag har känt mig som hemma i den här fantastiska klubben sen dag ett. Det var en ära att spela för Manchester United och sen att starta min tränarkarriär här, säger Solskjaer.

Norrmannen har basat över laget i 19 matcher. Endast tre av dem har slutat med förlust och under Solskjaers ledning har spelare som Paul Pogba, Victor Nilsson Lindelöf och Romelu Lukaku upplevt en ny vår. 

– De senaste månaderna har varit en fantastisk erfarenhet och jag vill tacka alla ledare och spelare för det jobb som vi har utfört tillsammans under den här tiden. Det här är jobbet som jag alltid har drömt om och jag är mer än exalterad, säger han.

Solskjaer har skrivit kontrakt med van Dijk

Ole Gunnar Solskjaer spelade 235 matcher i Manchester United mellan 1996 och 2007 och noterades för 126 mål. 

Under spelarkarriären köpte han ett lyxhus i Cheshire, strax utanför Manchester (och Liverpool), som i dag är värderat till 48 miljoner kronor. Ett hus som fortfarande ägs av Solskjaer.

Men det finns ett problem.

Han kan inte bo i huset.

Ole Gunnar Solskjaer hyr nämligen ut huset till Liverpools backstjärna Virgil van Dijk. Under torsdagens presskonferens fick den nyanställde managern frågan om han nu, i och med det ”nya” jobbet, kommer kasta ut van Dijk för att själv kunna flytta in svarar han:

– Nej, vi har ett kontrakt.