Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Liverpools reserver vidare efter självmål

Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Det satt långt inne.

Men till slut krånglade Liverpool sig vidare i FA-cupen tack vare ett snöpligt självmål av League One-laget Shrewsbury Town.

Syndabock: Ro-Shaun Williams.

Det var planstormning och vilda glädjescener när Shrewsbury Town, till vardags i League One, klarade 2-2 mot giganten Liverpool i FA-cupens fjärde omgång och tvingade fram ett returmöte.

Men på Anfield släckte bragdlagets cupdröm – trots att de hade en boll i nät.

Efter en timmes spel stötte Shrewsburys Shaun Whalley in 1-0 med pannan men efter VAR-granskning dömdes målet bort.

Istället kunde Liverpool ta ledningen i den 75:e minuten. Hemmalagets högerback Neco Williams skickade en långboll mot Harvey Elliott som inte nådde fram till anfallaren. Istället kom Shrewsburys mittback Ro-Shaun Williams först fram – och nickade i eget mål. Han och målvakten Max O'Leary kunde bara se på när bollen retligt seglade in i nätmaskorna och Anfield exploderade.

Självmålet blev också matchens enda. Liverpool luftade rejält i truppen och ställde upp med klubbens yngsta startelva genom tiderna (snittålder på 19 år och 102 dagar) och gav dessutom huvudtränaren Jürgen Klopp ledigt. Istället var det U23-tränaren Neil Critchley som ledde Liverpool vidare till den femte omgången där Chelsea väntar.

Newcastle tog sig också vidare med nöd och näppe. Med fyra minuter kvar av förlängningen mot League One-laget Oxford United klev Allan Saint-Maximin fram och säkrade 3-2-segern (2-2 efter full tid). Härnäst väntar West Bromwich.