Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sågar domarens beslut: ”Förstår verkligen inte”

Jordan Pickford tacklar Virgil van Dijk.
Foto: LAURENCE GRIFFITHS / STELLA PICTURES / PA
Jordan Pickford tacklar Virgil van Dijk.
Foto: PETER BYRNE / STELLA PICTURES / PA
Jordan Pickford tacklar Virgil van Dijk.
Foto: PAUL GREENWOOD/BPI/SHUTTERSTOCK / PAUL GREENWOOD/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Liverpools avgörande mål dömdes bort.
Jürgen Klopp.

Tidigt mål, misstänkt utvisning, misstänkt allvarlig skada, utvisning, sent avgörande och bortdömt mål efter märkliga offside-bilder. 

Merseyside-derbyt slutade 2-2 och innehöll det mesta.

– Jag förstår det verkligen inte, säger Jürgen Klopp efter att Jordan Hendersons segermål dömts bort.

Efter chockförlusten mot Aston Villa, när Liverpool blev fullständigt överkört, var det dags för revansch när Merseysidederbyt stod på schemat under lördagseftermiddagen. 

Det började bra – efter bara tre minuters spel hittade Andrew Robertson Sadio Mané som från nära håll satte bollen i nättaket.

Glädje byttes ut sedan ut mot skräck när Jordan Pickford klev ut hårt och omdömeslöst mot Virgil van Dijk som la sig ner i gräset och fick ta emot behandling mot högerknät. Stjärnmittbacken tvingades kliva av och ersattes av Joe Gomez.

”Den är våldsam”

Pickfords tackling mot van Dijk tackling resulterade inte i någon straff eftersom VAR-bedömningen var att Liverpool-spelare befunnit sig i offsideposition i situationen innan.

Men Viaplays studio var däremot enig i sin bedömning av Pickfords tackling.

– Den är våldsam. Han kommer upp ganska sent och klipper van Dijk. Det är rött, säger Andreas Isaksson och fortsätter: 

– Tyvärr tror jag att det döms annorlunda bara för att han är målvakt.

– Det kan vara korsband, ledband…, fyller Jonas Olsson i.

Pickfords satsning möttes också av stark kritik på Twitter:

”Löjligt att man komma undan med det där för att någon var offside en halv sekund tidigare”, skriver bland annat The Athletics reporter Jack Lang.

Mål bortdömt på tilläggstid

Matchen slutade till sist 2-2 efter att VAR stått i fokus ännu en gång.

Jordan Henderson avgjorde matchen på tilläggstid med ett vänsterskott men efter en millimeterfin videobedömning kom domarna fram till att Sadio Mané stått offside i situationen innan.

Det var ett beslut som bland annat Jürgen Klopp inte förstod.

– Jag förstår inte den här sortens beslut om jag ska vara ärlig. Jag vet inte var gränsen går för var man kan blåsa offside, säger Liverpool-tränaren i Sky Sports efter matchen.

– Jag förstår det verkligen inte.

Han är dock nöjd med Liverpools insats.

– Vi skulle ha vunnit den här matchen. Grabbarna spelade en jättebra match mot ett lag med kvalitet och självförtroende. Att dominera från första minuten är verkligen fantastiskt, säger Klopp.

Innan den omdiskuterade situationen hade Richarlison visats ut efter en ful tackling på Thiago och Mohamed Salah och Dominic Calwert-Lewin hade gjort varsitt mål i andra halvlek. Salah satte 2-1 och Calwert-Lewin kvitterade med tio minuter kvar.

https://twitter.com/danielstorey85/status/1317430024304250880?s=20https://twitter.com/jacklang/status/1317430398348087298