Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Liverpools mardröm: Salah fast i Egypten

Årets mål? Här karatesparkar in sin egen retur (!)
Foto: GIUSEPPE MAFFIA / IMAGO IMAGES / UK SPORTS PICS LTD WWW.IMAGO-IMAGES

Liverpools mardrömsvecka fortsätter. Efter Joe Gomez långtidsskada kommer nu nästa smäll.

Storstjärnan Mohamed Salah får inte lämna Egypten efter att ha testat positivt för covid-19.

Det var ett skadedrabbat Liverpool som gick till landslagsuppehåll i hopp om vila. Men det skulle bli värre. 

I veckan åkte backen Joe Gomez på en knäskada under en träning med England och tvingades till operation. Sedan tidigare finns bland annat både Virgil van Dijk och Trent Alexander-Arnold på skadelistan.

Under fredagen kom nästa smäll för tränaren Jürgen Klopp. Inför Egyptens möte med Togo i kvalet till de afrikanska mästerskapen bekräftade det egyptiska fotbollsförbundet att skyttekungen Mohamed Salah testat positivt för covid-19.

– Spelaren har inga symptom. De andra i laget har testat negativt, skrev förbundet i ett uttalande.

Stjärnan testade positivt även efter det andra testet, något som gör att han enligt landets restriktioner måste hållas isolerad. Frågan är nu när 28-åringen kan återvända till England. Enligt Evening Standard måste nämligen Salah uppvisa ett negativt test innan han får lämna Egypten. 

Den 22 november ställs Liverpool mot Leicester i en tidig seriefinal och tre dagar senare möter laget Atalanta i Champions League. Både mötena riskerar en coronasjuk Salah nu att missa.