Foto: NIGEL RODDIS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: NIGEL RODDIS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: NIGEL RODDIS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: DAVID KLEIN / IMAGO/SPORTIMAGE/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBHFoto: DAVID KLEIN / IMAGO/SPORTIMAGE/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
 Foto: DAVID KLEIN / IMAGO/SPORTIMAGE/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Liverpools krisåtgärd – efter otäcka bilden

Publicerad

Liverpool är inte nöjda med att ha fått Sadio Mané avstängd efter dennes spark mot Manchester City-målvakten Ederson.

Nu tänker klubben överklaga, rapporterar Sky. 

Liverpool hade en 90 minuter lång mardröm mot Manchester City. Förlustsiffrorna skrevs till 0-5 – detta efter att stjärnan Sadio Mané fått sig själv utvisad i 38:e matchminuten. 

Mané lyckades undvika offsiden och springa sig fri, men City-målvakten Ederson hann först till bollen. 

Senegalesen satte då dobbarna mot brassens ansikte. 24-åringen fick bäras ut på bår och ersättas av Claudio Bravo. 

– Det är våldsamt fel, mot ansiktet på honom. Men jag tror inte han sökte det där. Han var så fokuserad på att nå bollen, sa Viasat-kommentatorn Glenn Strömberg.

Tänker överklaga Manés straff

Mané fick ett direkt rött kort, vilket innebär att han är avstängd i Liverpools tre kommande matcher. Men enligt Sky Sports kommer Liverpool att överklaga till det engelska fotbollsförbundet FA, i hopp om att få strafflängden reducerad.

Det här går emot Jürgen Klopps besked efter matchen. Då var Liverpool-tränaren tydlig med att han inte ville att klubben skulle överklaga.

– Det funkar aldrig, det vore bara ett slöseri med tid, som matchen i dag. Jag är inte säker. Men jag tror att alla inser att han inte såg målvakten. Han ville bara komma fram till bollen så snabbt som möjligt, jag hoppas att målvakten inte är allvarligt skadad, sa Klopp då. 

Otäcka bilden

Samtidigt som Liverpool smider planer på överklagan har bild på Ederson inifrån Manchester Citys omklädningsrum börjat spridas på nätet. Bilden kommer med en pik till fotbollsexperten Tony Gale, som tyckte att Ederson borde ha spelat vidare efter kollisionen. 

https://twitter.com/MullockSMirror/status/907272294988480512
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag