Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Förlorar en match som är omöjlig att förlora”

Foto: PAUL GREENWOOD/BPI/SHUTTERSTOCK / PAUL GREENWOOD/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: PETER POWELL / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: PAUL GREENWOOD/BPI/SHUTTERSTOCK / PAUL GREENWOOD/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Det har inte hänt på nästan fyra år. 

Nu har Liverpool förlorat en Premier League-match på Anfield. 

Burnley skrällde och vann med 1-0 efter sent avgörande. 

– Det är sjuka scener på Anfield, säger experten Bojan Djordjic i Viaplay. 

Liverpool har haft det kämpigt i Premier League senaste tiden. Kryss mot Newcastle, kryss mot West Bromwich, förlust mot Southampton och kryss senast mot Manchester United. Dessutom har de regerande Premier League-mästarna haft svårt att göra mål. 

Därför var torsdagens match hemma mot Burnley en måstematch. 

Hemmalaget startade starkt men de heta målchanserna lyste med sin frånvaro. Fram till den 43:e matchminuten. Divock Origi löpte sig fri men avslutet tog ribba ut. 

Strax innan halvtidsvilan utbröt ett mindre bråk mellan spelarna, specifikt mellan Fabinho och Ashley Barnes. Tv-bilder fångade samtidigt en het ordväxling mellan tränarna Jürgen Klopp och Sean Dyche. 

Barnes blev matchhjälte

I den andra halvleken skruvade Liverpool upp tempot och Mohamed Salah och Roberto Firmino byttes in. Salah fick direkt ett jätteläge men Nick Pope i Burnley-målet stod för en jätteräddning.

– Det har blivit en förbannelse där de inte kan göra mål, säger experten Bojan Djordjic i Viaplay. 

Det brukar oftast straffa sig om man missar för många chanser – och precis så blev det för Liverpool. 

För i den 82:a matchminuten föll Ashley Barnes i straffområdet efter duell med Alisson Becker. Domaren tvekade inte och straff blev det. Barnes var sedan säker och skickade in 1-0. 

”Det är mitt fel”

Liverpool forcerade för ett kvitteringsmål men bortalaget höll undan och vann med 1-0. Därmed förlorar Liverpool en hemmamatch i Premier League för första gången på 68 (!) matcher. Crystal Palace vann på Anfield april 2017.  

– Jag tycker att de ska först börja med att göra mål igen (438 mållösa minuter). Sen får de tänka på vilka som kan ta titeln ifrån dem. Liverpool har varit dåligt och jag kan knappt tro på utvecklingen de senaste veckorna, säger Jamie Carragher i Sky sports.

Tränarna Jürgen Klopp tar på sig förlusten.

– Vi förlorar en match som jag tycker nästan är omöjlig att förlora, men vi gjorde det. Och det är mitt fel, för det är mitt jobb att se till att killarna har rätt känsla så de tar rätt beslut, säger han efter matchen.