Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Liverpools arenahot: Fladdermus-invasion

Liverpool tuffar som ett tåg i ligatabellen.

Men på arenafronten har Premier League-klubben stött på patrull.

Av fladdermöss.

Liverpools klassiska arena Anfield står under ombyggnad. Den engelska storklubben bestämde förra året att ingen ny arena ska byggas, utan att man i stället ska satsa på att renovera den nuvarande.

Men det går inte alls som smort för PL-klubbens planer.

"Ekolog måste slå fast"

Den engelska tidningen The Mirror rapporterar att fladdermöss har tagit läktaren i besittning och gjort den gamla arenan till sitt hem. Enligt lag får de fridlysta flygarna inte påverkas negativt av renoveringen och nu måste klubben göra en grundlig undersökning innan byggarbetet kan ta vid.

– Om det är troligt att fladdermössen kommer befinna sig på Anfield, så måste en ekolog slå fast hur de använder platsen och ta reda på hur vilka arter som finns där. Detta måste göras innan något som helst arbete påbörjas, säger en talesperson för fladdermössens situation till Mirror.

Överraskning för Liverpool

För Liverpool kommer fladdermus-situationen som en överraskning – trots att en rackare, så sent som i förra månaden, skådades mitt under match. En talesperson för Liverpool säger att klubben var ovetande om att fladdermöss byggt bo på arenan.

– Vi har alltid sagt att vid en arenautbyggnad kommer vi ta hänsyn till både ekonomiska och sociala genomförbarhetsstudier, säger talespersonen.

Liverpool ligger för närvarande på delad förstaplats i Premier League och har planer på att utöka stadiumkapaciteten till 60 000 platser.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!