Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Liverpool räddades från fiasko efter tavla

Foto: DAVID BLUNSDEN/ACTION PLUS/SHUTTERSTO / DAVID BLUNSDEN/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTO
Lukasz Fabianskis deppar efter sin tavla.
Foto: Viasat

På väg mot första förlusten.

Då vände Liverpool på allt – efter West Ham-målvakten Lukasz Fabianskis jättetavla.

Seger med 3-2 och nu tangerar man Manchester Citys rekord på 18 raka ligasegrar.

27 matcher, 26 segrar, en oavgjord och noll förluster.

Liverpools makalösa säsong fortsätter.

Men de överlägsna serieledarna var riktigt illa ute hemma mot West Ham och såg ut att gå mot den första förlusten för säsongen. Gästerna från London ledde nämligen med 2-1 efter att Pablo Fornals skickat in ledningsmålet i inledningen av den andra halvleken.

Liverpool var i underläge med drygt 20 minuter kvar på klockan då Mohamed Salah bredsidade bollen mot målet. Målvakten Lukasz Fabianski skulle bara nypa den rullande bollen, men stod för en jätteblunder och tappade in bollen.

Liverpool fyra segrar från titeln

2-2 var ett faktum.

– Han ska ju bara ha den där bollen. Salah får inte till ett bra skott, men det gör inget, för Fabianski släpper den. En grov miss, säger Viasats kommentator Anders Bjuhr.

I den 81:a minuten styrde sen Sadio Mané in segermålet i öppen bur efter att ha friställts av assistkungen Trent Alexander-Arnold.

Liverpool vann med 3-2 och tangerar därmed Manchester Citys Premier League-rekord på 18 raka segrar. Man är 22 poäng före just City i tabellen och behöver nu endast fyra segrar på de återstående elva omgångarna för att säkra sin första ligatitel sedan Premier League startade 1992/1993.

– Jag kände inte av någon nervositet på Anfield. Jag rror inte att någon här inne tänkte att det var omöjligt. Det hade bara gått 51 minuter, det är en lång tid. Sen hade vi lite tur med Salahs mål, säger Jürgen Klopp och fortsätter:

– Lukasz Fabianski räddar i normala fall den bollen och vi hade lite tur med studsen vid Manés mål. Det bästa målet vi gjorde dömdes bort. Det var ett riktigt fint mål, säger han och åsyftar Manés efter VAR-granskning bortdömda 4-2-mål i slutminuterna.