Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag saknar ord – det är osannolikt”

Foto: JON SUPER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: PHIL NOBLE/NMC/POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JON SUPER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/COLORSPORT WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/COLORSPORT WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: PAUL GREENWOOD/SHUTTERSTOCK / PAUL GREENWOOD/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
1 / 10

Liverpools förbannelse är över.

Efter 30 år kan engelska giganten äntligen titulera sig ligamästare igen

– Jag saknar ord, det här är osannolikt, säger en tårögd Jürgen Klopp till Sky Sports.

Förutsättningarna var enkla inför mötet mellan Chelsea och Manchester City.

Förlorad City-poäng och ligatiteln skulle hamna i Liverpool för första gången sedan 1990. Chelsea vann till slut med 2-1 efter en kaosartad avslutning innehållande en City-utvisning och en Chelsea-straff.

Och i Liverpool visste glädjen inga gränser när titeltörstande supportrar tog sig ut på stadens gator för att fira klubbens första (!) Premier League-titel.

Liverpool säkrade ligasegern med sju omgångar kvar att spela och är 23 ointagliga poäng före Manchester City i tabellen. Och det blir förstås ett annorlunda firande för laget på grund av coronakrisen. Ett firande utan supportrar och utan att få lyfta bucklan tillsammans.

Klopps tårar efter säkrade ligatiteln

Strax efter slutsignalen på Stamford Bridge pratade Liverpools historiske tränare Jürgen Klopp med Sky Sports och tysken kunde inte hålla tillbaka tårarna.

– Jag har inga ord. Det är otroligt. Det är mycket mer än vad jag någonsin trodde var möjligt. Att bli mästare med den här klubben är helt otroligt. När man vet hur mycket Kenny har supportat oss. Det här är för dig också Kenny (Dalglish), du fick vänta i 30 år för att ditt lag skulle vinna igen. Det här är för alla.

Viaplays expert Glenn Strömberg är glad över att Liverpool får fira titeln och att säsongen inte avslutades i förtid. 

– Rent fotbollsmässigt är det annorlunda, det är en annorlunda värld och oroliga tider. Det hade varit otroligt orättvist om de inte hade spelat klart Premier League och de inte hade fått sin titel när de varit så enormt överlägsna. Det är en underdrift, de har varit fantastiskt bra, säger han.

– Vi får gratulera värdiga, värdiga segrare till titeln.

 

Se bilderna efter matchen.
https://twitter.com/MoSalah/status/1276319570605867008?s=20https://twitter.com/JHenderson/status/1276290291792859136?s=20https://twitter.com/LFC/status/1276270434087047169?s=20