Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Liverpool mästare – 22 lag i ligan nästa år”

Foto: ARMANDO FRANCA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: DAVE HOWARTH / STELLA PICTURES / PA

Premier League-fotbollen är ett enda stort kaos efter coronavirusets intåg i England.

Nu kan hela ligan göras om till nästa säsong.

Liverpool blir troligtvis mästare om säsongen ställs in, inget lag åker ur och såväl Leeds som West Bromwich flyttas upp enligt ett förslag, skriver The Telegraph.

Den engelska fotbollen är, med anledning av coronaviruset, pausad till den fjärde april. Men en källa till The Independent säger att det är ”löjligt” att tro att Premier League-säsongen kommer att återupptas då.

Enligt tidningen förbereder ansvariga inom den engelska fotbollen för att ligorna kommer att vara stängda fram till hösten och The Independent kommer med tre framtidsscenarion.

Spela klart nuvarande säsong när läget har stabiliserats. Detta oavsett om det kommer innebära att säsongen kommer att gå in i nästa säsong.

Avsluta säsongen i maj som planerat. Detta oavsett om fler matcher hinner spelas eller inte. Den aktuella tabellen blir då sluttabell.

Avbryta säsongen och stryka alla resultat.

Liverpool-ikonens oro för titeln

Liverpools klubbikon Jamie Carragher uttryckte under fredagen en oro. Kommer den överlägsna serieledaren äntligen få titulera sig mästare i vår med tanke på coronaviruset?

”Det var oundvikligt att Premier League skulle stängas i dag. Man kan inte starta nästa säsong förrän den nuvarande är avslutad, när det nu blir. Inga titelvinnare? Vilka går till Champions League nästa säsong? Leeds, West Bromwich och en till missar avancemang till Premier League?”, skrev han på Twitter. 

Nu skriver The Telegraph att Liverpool troligtvis kommer att tilldelas titeln om det skulle bli så att återstoden av säsongen ställs in. Den väl ansedda brittiska tidningen skriver också om ett förslag som kan komma att förändra hela Premier League nästa säsong.

Premier League kan göras om efter kaoset

Enligt förslaget ska nämligen Championships just nu två bästa lag, det vill säga Leeds och West Bromwich, flyttas upp i Premier League till nästa säsong, samtidigt som samtliga nuvarande PL-klubbar klarar sig kvar.

Något som innebär hela 22 klubbar i ligan nästa säsong.

Lösningen skulle dock bli temporär och innebära att fem klubbar åker ur den engelska högstadivisionen våren 2021. Ligacupen kan komma att offras nästa säsong för att det utökade spelschemat i ligan ska kunna möjliggöras.

 

Missa inga nyheter om coronaviruset! Ladda ner Expressens app – och slå på notiser – för senaste nytt.