Divock Origi gjorde mål för Liverpool, och fick en kyss av en glad supporter. Foto: Stu ForsterDivock Origi gjorde mål för Liverpool, och fick en kyss av en glad supporter. Foto: Stu Forster
Divock Origi gjorde mål för Liverpool, och fick en kyss av en glad supporter. Foto: Stu Forster
Foto: Imago SportfotodienstFoto: Imago Sportfotodienst
 Foto: Imago Sportfotodienst
Emre Can firar sitt mål. Foto: Alex James/Jmp/Rex/ShutterstockEmre Can firar sitt mål. Foto: Alex James/Jmp/Rex/Shutterstock
Emre Can firar sitt mål. Foto: Alex James/Jmp/Rex/Shutterstock
Nathaniel Clyne, högerback, fick också göra mål. Foto: Stu ForsterNathaniel Clyne, högerback, fick också göra mål. Foto: Stu Forster
Nathaniel Clyne, högerback, fick också göra mål. Foto: Stu Forster

Liverpool krossade Aston Villa med 6–0

Publicerad

Mellan söndagens toppmatcher såg Liverpool till att göra sitt för att förgylla dagen.

Hela 6-0 skrevs siffrorna till när ett hjälplöst Aston Villa krossades av sina gäster.

Daniel Sturridge, som återigen fick starta i ligaspel efter en tids frånvaro, inledde målskyttet efter bara 16 minuter. Kort därefter fyllde James Milner på med en inläggsfrispark som rann hela vägen in i mål.

I andra halvlek fortsatte gästerna att trycka tillbaka hemmalaget. Emre Can pressade in det tredje målet innan Divock Origi helt friställd kunde placera in 4-0 bakom en uppgiven Mark Bunn i Villa-målet.

Liverpool klättrar

Aston Villa, som ligger sist i Premier League och har långt upp till säker mark, föll sedan ihop totalt. Liverpools högerback Nathaniel Clyne sköt 5-0 innan mittbacken Kolo Touré helt ostört fick nicka in 6-0 efter en hörna. Och då återstod ändå tjugo minuter av matchen.

Delar av hemmapubliken ventilerade sitt missnöje genom att peka finger mot de platser där klubbens ledning sitter, medan andra sorgset lämnade arenan under matchens avslutande kvart, som blev mållös.

Segern förde upp Liverpool till åttonde plats i tabellen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag