Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Liverpool kritiseras – efter Coutinhosagan

Foto: XINHUA / XINHUA/SIPA USA SIPA USA
Foto: FRANK HOERMANN/SVEN SIMON / IMAGO IMAGES / SVEN SIMON WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Philippe Coutinho har varit aktuell för flera klubbar under sommaren – men valet föll till slut på Bayern München.

Nu kritiserar den väl ansedda skribenten Ian Ladyman Liverpool, Coutinhos gamla klubb.

”Vi hoppas att stolthet inte har fått komma i vägen”, skriver han på Daily Mail. 

Philippe Coutinho gick från Liverpool till FC Barcelona i januari 2018 för att ta nästa steg i karriären. Men det blev inte som han tänkt sig.

Han har haft det tufft och har inte gjort något större avtryck under sin tid i Barcelona. Efter att ha kopplats samman med flera Premier League-lag blev det till slut ett lån till Bayern München, som betalar 90 miljoner.

– Han är en världsklasspelare som kommer att vara till nytta för oss, säger Bayerns sportchef Hasan Salihamidžić.

Det är många lag som har varit intresserade av att knyta sig an 27-åringar, bland annat Manchester United, Arsenal och Liverpool.

Men det blev inget av det.

”Truppens bredd är allt”

Enligt Ian Ladyman lämnade Coutinhos agent ett förslag till Liverpool om ett lån, men de ska ha sagt nej nästan direkt.

Det valet kritiserar han.

”Ett val drivet till viss del av pengar? Möjligt, det var höga siffror. Av Klopps taktiska plan för säsongen? Väldigt möjligt. Av hybris? Det hoppas vi verkligen inte.”

Han menar att Coutinho hade gett Liverpool något som de inte har och fortsätter med att ta upp Liverpools förra säsong när de tog 97 poäng, men ännu inte vann titeln.

”Att gå tillbaka funkar inte alltid, det vet vi. Men det här hade varit ett lån. Ett dyrt lån, men ändå ett lån. Risken hade varit väldigt liten”, skriver han i sin krönika.

Han fortsätter med att ta upp Liverpools förra säsong när de tog 97 poäng, men ännu inte vann titeln. Att truppen redan är full och att Coutinho inte får plats är något som Ian Ladyman inte förstår.

”I Premier League är truppens bredd allt. Det är nästan omöjligt att ha för många toppspelare”, skriver han och fortsätter:

”Pep Guardiola förstår det. Men gör Klopp? Vi hoppas det. På samma sätt hoppas vi att stolthet inte har fått komma i vägen för att få in det mest uppenbara öppna målet för Liverpool.”