Foto: Clive Mason
 Foto: Clive Mason

Linjedomare sågades: "En bedrövlig match"

Publicerad

United tappade poäng i slutminuterna – då skäller sir Alex Ferguson ut domaren.

Linjedomaren Simon Beck får frän kritik av den legendariske tränaren efter sin insats i Uniteds möte med Tottenham.

– Han hade en bedrövlig match, säger Ferguson enligt Daily Mail.

Det var i 93:e minuten som Clint Dempsey satte 1-1 och snuvade Manchester United på en viktig trepoängare.

Men efter matchen valde sir Alex Ferguson att fokusera på ett annat nyckelögonblick i matchen: straffsituationen där Wayne Rooney föll i en duell med Tottenham-backen Steven Caulker.

"Dålig insats"

Och nu riktar Ferguson hård kritik mot linjedomaren Simon Beck.

– För mig så var det en dålig insats av honom. Jag kan inte förstå varför han inte såg straffen och missade andra beslut, säger Ferguson enligt Daily Mirror.

– Det var definitivt en straff. Caulker sträcker ut sitt ben. Linjemannen ser det.

– Han hade en bedrövlig match. Jag är besviken på hans insats, det är jag verkligen.

"Har en historia"

Ferguson gick så långt att han drog till minnes en incident från april 2010, när Didier Drogba gjorde ett kontroversiellt mål mot United i Chelseas 2-1-seger.

– Vi har en historia med honom. Han blåste aldrig för offside på Drogba på Old Trafford när han var tre meter offside. Alla minns det. Jag gör verkligen det, säger 71-åringen.

Ferguson har en historia av att vara öppet kritisk gentemot domare. Våren 2011 fick han en fem matcher lång avstängning efter att ha ifrågasatt domaren Martin Atkinson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag