Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lindelöfs mardröm – självmål mot Everton

Lindelöf får bollen på sig och styr in den i eget mål. Foto: Viasat
Foto: Viasat

Mason Greenwood, 18, hoppade in och räddade en poäng mot Everton.

Den stora snackisen?

Victor Lindelöfs självmål – som till slut godkändes efter Var-granskning.

– Det är solklar frispark, säger lagkamraten Harry Maguire.

Manchester United har fått upp farten i Premier League med segrar mot både Tottenham och Manchester City. Men i söndagens hemmamöte med Everton åkte Ole Gunnar Solskjaers gäng på ett dråpligt självmål. 

I händelsernas centrum: Victor Lindelöf.

I den 36:e minuten skickade Everton in en hörna i Uniteds straffområde. David De Gea hamnade snett i situationen då han skulle boxa ut bollen, som i stället studsade in i mål via en ställd Lindelöf.

– Olyckligt för Victor. Det är klarat att De Gea måste göra det bättre, som målvakt måste man dominera i luften och han måste också få bättre hjälp från sina backar. Den skiftar lite bollbana också, säger experten Jonas Olsson i Viasat.

Manchester United protesterade vilt efter målet och domaren tog hjälp av Var-granskning.

Självmål av Victor Lindelöf

På reprisbilderna syns det hur Evertons Dominic Calvert-Lewin brakar in i De Gea precis innan målvakten ska boxa bollen.

– Kolla armbågen, säger Jonas Olsson.

Men Michael Oliver godkände målet och Manchester United fick gå till halvtidsvila i underläge. I pausen riktade experten Glenn Strömberg kritik mot David De Gea för spanjorens agerande i samband med målet.

– Det är De Geas mål. Han ska komma ut med en helt annan pondus där. Han vänder bort både ansikte och rygg, det är ingen bra insats.

I den andra halvleken bytte Manchester United Mason Greenwood. Den stekhete 18-årige supertalangen, som har gjort fyra mål i Europa League den här hösten, placerade sen in 1-1 med vänsterfoten med kvarten kvar att spela.

Matchen slutade 1-1 och det var symboliskt att det var just Mason Greenwood som fick det sista ordet på Old Trafford. Redan innan matchen uppmärksammade Manchester United att mötet med Everton var den 4000:e raka matchen som man ställde upp med minst en spelare från den egna akademin i matchtruppen.

Efteråt kommenterade Victor Lindelöfs mittbackskollega Harry Maguire det omtalade baklängesmålet.

– Det var solklar frispark. Folk kommer säga att De Gea måste vara starkare där, men det var solklart. Han hoppar in i honom och De Gea blir stoppad, säger Maguire.