Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lindelöfs glädje inför PL-starten

Victor Nilsson Lindelöf kan le efter sommarträningen som gett resultat.
Foto: MICHAEL REGAN / REUTERS BILDBYRÅN
Victor Nilsson Lindelöf.
Foto: JON SUPER/SHUTTERSTOCK / JON SUPER/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Glädjebesked för Victor Nilsson Lindelöf, 27. 

Mittbacken är kvitt med ryggproblemen.   

– Det känns mycket bättre nu, säger 27-åringen till Manchester Uniteds hemsida. 

Den svenske landslagsmittbacken har länge haft problem med ryggen. Under den gångna säsongen fick han stå över några matcher och mest vila. Inför EM var det även en fråga hur han skulle matchas. Det slutade med att Lindelöf lirade samtliga matcher när Blågult vann gruppen men åkte ut i åttondelsfinalen mot Ukraina. 

Nu ger Lindelöf ett glädjebesked – dels för Manchester United dels för förbundskapten Janne Andersson. Om drygt en månad möter Sverige Spanien i VM-kvalet. 

Lindelöf: ”Du måste verkligen ta hand om din kropp”

Till Manchester Uniteds hemsida säger Lindelöf att han ”känner sig mycket bättre nu”. 

– Jag har jobbat hårt med min rygg, speciellt under ledigheten. Jag hade svåra problem förra säsongen och var verkligen tvungen att spela mig igenom smärtan. Jag spelade en match sen vilade jag sen var det bara att köra igen. Det var tufft, men jag har klarat av det och jobbat med andra övningar och behandlingar. Nu mår jag bättre, säger Lindelöf. 

Mittbacken berättar vidare att det var nödvändigt med en månad semester. Nu är han fokuserad lagom till nya Premier League-säsongen drar i gång den 13 augusti. Första matchen är mot Leeds. 

– Du måste verkligen ta hand om din kropp och när du får möjlighet för vila, så gör det. 

Manchester United har under sommaren värvat en annan mittback – franske Raphael Varane. Konkurrensen lär därför öka markant om en plats i startelvan för Lindelöf. 

– Du är här för att spela matcher, och jag gillar utmaningen, säger den 27-årige landslagsstjärnan.