Foto: ViasatFoto: Viasat
 Foto: Viasat
Foto: / GEPA Pictures / GEPA PICTURESFoto: / GEPA Pictures / GEPA PICTURES
 Foto: / GEPA Pictures / GEPA PICTURES

Lindelöf slår tillbaka – efter tuffa kritiken

Publicerad

Manchester United går i dag in i Premier League-säsongen.

Där kan Victor Nilsson-Lindelöf komma att göra sin debut i ligan.

Det efter en försäsong där han fått utstå en hel del kritik.

– Vad ska jag göra? Det är inte som att jag lägger mig ned och börjar gråta över det. De får säga och skriva vad de vill, det rör mig inte, säger han i en intervju med Viasat Sport.

17:00 i dag inledde Manchester United årets upplaga av Premier League. 

Där kom man att besegra West Ham United med 4-0 efter att Romelu Lukaku gjort två mål - de övriga två målen gjordes av Paul Pogba och Anthony Martial.

Den brittiska storklubben har slagit på stort i sommar och förstärkt i samtliga lagdelar. Längst fram har man hämtat in den belgiska storskytten Romelu Lukaku att vara lagets spjutspets och som alltså levererade direkt, och som säkerhet i mittfältet har Jose Mourinho hämtat in sin gamla adept, Nemanja Matic.

Längst bak har United förstärkt med Sveriges just nu ledande landslagsback, Victor Nilsson-Lindelöf.

Och i dag hade han kunnat komma att göra sin debut i ligan som av många är ansedd att vara världens bästa - men så blev det inte. Lindelöf fanns inte ens med på bänken i premiären.

Och han själv var inte ens säker på start inför matchen.

– Det är många duktiga spelare här. Det gäller för mig att prestera, sen får vi se. Det är upp till tränaren att välja. Du måste ju anpassa dig till det nya. Men jag hoppas kunna komma in i det direkt och prestera på den nivå jag vill ligga på, säger han i en intervju i Viasat Sport.

Under försäsongen har Lindelöf fått utstå en del kritik för sina insatser, något han har försökt att stänga ute.

– Vad du än gör så kommer det alltid finnas folk som ger dig kritik. Vad ska jag göra? Det är inte som att jag lägger mig ned och börjar gråta över det. De får säga och skriva vad de vill, det rör mig inte. Om du tar åt dig för mycket så tänker du på det för mycket, jag tror inte heller det är bra att ta åt sig och lyssna. Man måste kunna släppa det.

"Varje match kommer att bli tuff"

Tidigare i våras var Lindelöf med när Benfica vann den portugisiska ligan. Nu är han i Premier League, där motståndet varje vecka kommer att höjas några nivåer.

– Varje match kommer att bli tuff. I Benfica och portugisiska ligan är varje match tuff, men vi är ändå det bollförande laget och ska vinna matcher. Det kommer bli tuffare här men man går ju alltid för att vinna matcher.

Manchester United är tippade i toppen av Premier League, och det vilar således ett stort tryck på Lindelöf och övriga i truppen.

– Vi vill ju göra fansen glada. Vårt mål är att vinna så mycket som möjligt, så är det alltid. Manchester är ju en av världens största klubbar så vi ska vara där uppe i toppen. Det är vårt mål, och det ska vi jobba för hela säsongen. Men vi kommer jobba stenhårt för att göra klubben och fansen lyckliga.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag