Foto: OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESFoto: OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
 Foto: OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / OLDHAM/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Foto: PETER BYRNE / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: PETER BYRNE / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: PETER BYRNE / AP TT NYHETSBYRÅN

Mourinhos plan – ny roll för "VNL"

Publicerad

Victor Nilsson Lindelöf gjorde en synnerligen stabil insats när Manchester United slog Basel i Champions League.

Ändå kommer José Mourinho att rata svensken i helgens ligamatch mot Everton. 

Men i framtiden kan svensken dyka upp på en ny position. 

Manchester Uniteds 3-0-seger mot Basel blev en uppmuntrande tillställning sedd ur blågula ögon. Victor Nilsson Lindelöf fick nämligen göra tävlingsdebut hemma på Old Trafford efter att ha petats under inledningen av Premier League-säsongen. Svensken stod för en stabil insats i mittförsvaret tillsammans med Chris Smalling och fick fina omdömen i den brittiska pressen. 

"En tidig djupledsboll till Young eldade på hans självförtroende och bortsett från ett misstag i slutet av den första halvleken hade han en relativt lugn kväll", skrev Manchester Evening News. 

Lindelöf petas

Svensken kunde också briljera med stark statistik. Han hade bäst passningsprocent av alla spelare på plan. Av hans 72 passningar kom hela 96 procent fram till rätt adress. 

Men trots den stabila insatsen får Nilsson Lindelöf vänta på sin Premier League-debut. I ligaspelet har Mourinho föredragit Eric Bailly och Phil Jones som mittbackspar.

Och enligt Mandy Henry på Manchester United TV, så sa Mourinho efter gårdagens match att Basel-matchen inte ändrat på portugisens inställning. Både Smalling och Nilsson Lindelöf kommer att petas i helgens ligamatch mot Everton. 

https://twitter.com/MandyHenryMedia/status/907718556854472706

Hyllas av Mourinho

– Om Lindelöf måste spela i Premier League så har jag inga problem med det. Kan han göra misstag som beror på att han är ny i Premier League? Det tror jag. Men Premier League är på väg att förändras, och vi behöver försvarare som kan spela boll, som kan komma upp i mittfältet, för det blir väldigt defensivt och vi kommer att möta många lag med fem personer i backlinjen och två och tre framför dem, säger Mourinho enligt ESPN. 

– Och Victor har nog mest offensiva kvaliteter av alla försvarare, så ja, han kommer att få spela mittfält, och han kommer att få spela i Premier League. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag