Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lindelöf och Elanga kan bli kvar i Manchester United

Victor Lindelöf.
Foto: News Images / TT NYHETSBYRÅN
Anthony Elanga.
Foto: Darren Staples / TT NYHETSBYRÅN

Manchester United med Victor Nilsson Lindelöf och Anthony Elanga har återigen en svajig säsong.

Nu har de båda svenskarna fått sina framtidsutsikter av engelska Daily Mail.

”Han kommer inte i närheten av att bli en startspelare i några av Europas bästa lag”, skriver tidningen bland annat om Lindelöf.

Fem år har gått sedan Victor Nilsson Lindelöf gjorde flytten från Portugal och Benfica till England och Manchester United.

Sedan dess har han fått så väl ris, som ros, för sina insatser i klubblaget. Detta samtidigt som han växt ut till en härförare i det svenska landslaget.

Samtidigt är det vida känt att klubblaget United haft ett par tyngre år. På det har även Lindelöfs framtid i klubben diskuterats i och med att han i perioder haft svårt att få en fast plats i lagets startelva.

Nu har engelska Daily Mail gått igenom hela Uniteds trupp och djupdykt i vilka spelare som få lämna klubben.

Nio spelare får i genomgången ”släpp” efter sina namn. Inklusive Eric Bailly, Aaron Wan-Bissaka, Nemanja Matic, Juan Mata och Jesse Lingard.

Men så väl Victor Nilsson Lindelöf som Anthony Elanga hamnar i ”behåll”-kategorin.

”Rangnick märkbart imponerad”

Trots det får Lindelöf även den här gången ett blandat omdöme.

”Svenskens form har varit upp och ned genom hela hans Unitedkarriär, hans status förbättras när han lämnas utanför laget, innan ett kostsamt misstag kommer när han är tillbaka i laget. 

Som en truppspelare är han definitivt värt att ha kvar men han kommer inte i närheten av att bli en startspelare i några av Europas bästa lag”, skriver tidningen.

Även unge Anthony Elanga, som den här säsongen gjort succé under sin första riktiga A-lagssäsong i Premier League, anses vara en del av lagets framtid.

”Han har precis inlett sin A-lagstid i United och det går bra så här långt. Rangnick är märkbart imponerad av vad han har sett från ynglingen på träningsplanen och i matcherna. 

Med ett mål mot Leeds och ett till borta mot Atlético Madrid i Champions League så har han i dagsläget så när en startplats före Marcus Rashford.”

Lindelöfs kontrakt med klubben går ut 2024 och Elangas går ut 2026.

Ur arkivet: Lindelöfs hyllning till Elanga

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset