Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅNFoto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN
 Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
 Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Lindelöf i hårdträning inför United-debuten

Publicerad

Drömmen om Manchester United är uppfylld.

Nu laddar Victor Nilsson Lindelöf upp hemma i Sverige för debuten i Premier League.

Och han ligger inte på latsidan.

– Under semestern blir det fyra till fem pass per vecka, säger han till Café.

Efter månader av spekulationer skrev Victor Nilsson Lindelöf på för Manchester United.

Den svenske landslagsbacken har presenterats av den engelska jätteklubben och 22-åringen väntas av många ta en startplats i José Mourinhos backlinje. I en intervju med tidningen Café berättar han om den tuffa semesterträningen hemma i Sverige.

Men också om det första han gör när han kommer hem till Västerås.

– Det är lite olika, men när jag kommer hem till familjen så brukar jag köpa en stor kebabtallrik från Aros Pizzeria. Under semestern blir det fyra till fem pass per vecka, lite beroende på hur långt jag springer. Ibland springer jag fem kilometer bara för att löpa igenom kroppen, ibland en mil, ibland blir det intervaller, säger han till tidningen.

Lindelöf om att spela i allsvenskan

Den 22-årige mittbacken har gått från reserv i U21-landslaget till ordinarie i A-landslaget på kort tid. Och han passar på att hylla den nye förbundskaptenen Janne Andersson.

– Han är väldigt duktig på att få ut det bästa av spelarna och är väldig tydlig i hur han vill att vi ska spela. Alla vet exakt hur vi ska gå ut och spela på planen, säger han.

Victor Nilsson Lindelöf lämnade Sverige och Västerås SK för portugisiska Benfica redan som 17-åring. Den tidigare krisande klubben väntas i och med vidareförsäljningen till Manchester United bli en av Sveriges absolut rikaste fotbollsklubbar.

Och målet är tydligt: Klubben ska spela i allsvenskan i framtiden.

United-stjärnan har aldrig spelat allsvensk fotboll, men kanske blir det av i framtiden?

– Jag har faktiskt ingen aning, det kanske man får göra. Men det är väldigt långt fram i tiden hoppas jag, men det händer att jag kollar på allsvenskan när tillfälle ges.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag