Louis van Gaal. Foto: Ben Queenborough/Bpi/RexLouis van Gaal. Foto: Ben Queenborough/Bpi/Rex
Louis van Gaal. Foto: Ben Queenborough/Bpi/Rex
Hristo Stoitjkov. Foto: Suvad MrkonjicHristo Stoitjkov. Foto: Suvad Mrkonjic
Hristo Stoitjkov. Foto: Suvad Mrkonjic

Legendarens ilska: 'Han förstör United'

Publicerad

Manchester Uniteds premiärvinst mot Tottenham i helgen var inget som imponerade på Hristo Stoitjkov.

VM 1994-hjälten och Barça-legendaren riktar nu synnerligen skarp kritik mot United-tränaren Louis van Gaal.

– Han förstörde Barcelona och nu förstör han United, säger Stoitjkov enligt Goal.

Får man tro spansk press kommer Pedro allt närmare en flytt till England. Enligt den senaste rapporten från Barcelona-trogna Mundo Deportivo är både Manchester United och Manchester City intresserade av landslagsforwarden. Och intresset påstås vara ömsesidigt.

Men det finns en Barça-profil som gärna ser att Pedro stannar. Hans namn är Hristo Stoitjkov, i svenska ögon mest förknippad med VM 1994.

"Han är medioker"

Och Stoitjkov gillar inte Louis van Gaal, Manchester Uniteds nuvarande tränare som fick bulgaren att lämna Barcelona 1998.

– Jag skulle aldrig vilja spela under van Gaal. Han är medioker. Han förstörde Barcelona och nu förstör han United, säger Stoitjkov enligt Goal.

Stoitjkov tar upp van Gaals behandling av Victor Valdes, den forne Barcelona-målvakten som holländaren placerade i Uniteds U21-lag, som exempel.

– Det han gjorde mot Valdes visar att han är en dålig människa. Jag hoppas att Pedro lyssnar på mig och inte lämnar, säger han.

"Har ingen respekt för honom"

Det här är inte första gången Stoitjkov svingar mot just van Gaal. I mars gav han en intervju då han avfärdade 64-åringen som ett "avskum".

– Jag har ingen respekt för honom, sa Stoitjkov till L'Equipe.

– En dag när jag var skadad var jag med min fru på Camp Nou och van Gaal gick fram till henne. Han frågade henne hur det var möjligt att hon hade gift sig med en sån som jag. Hon svarade att jag hade vunnit Ballon d'Or. Att jag lämnade Barcelona 1998 var hans fel, helt klart.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag