Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Legendarens ilska: 'Han förstör United'

Louis van Gaal. Foto: Ben Queenborough/Bpi/Rex
Hristo Stoitjkov. Foto: Suvad Mrkonjic

Manchester Uniteds premiärvinst mot Tottenham i helgen var inget som imponerade på Hristo Stoitjkov.

VM 1994-hjälten och Barça-legendaren riktar nu synnerligen skarp kritik mot United-tränaren Louis van Gaal.

– Han förstörde Barcelona och nu förstör han United, säger Stoitjkov enligt Goal.

Får man tro spansk press kommer Pedro allt närmare en flytt till England. Enligt den senaste rapporten från Barcelona-trogna Mundo Deportivo är både Manchester United och Manchester City intresserade av landslagsforwarden. Och intresset påstås vara ömsesidigt.

Men det finns en Barça-profil som gärna ser att Pedro stannar. Hans namn är Hristo Stoitjkov, i svenska ögon mest förknippad med VM 1994.

"Han är medioker"

Och Stoitjkov gillar inte Louis van Gaal, Manchester Uniteds nuvarande tränare som fick bulgaren att lämna Barcelona 1998.

– Jag skulle aldrig vilja spela under van Gaal. Han är medioker. Han förstörde Barcelona och nu förstör han United, säger Stoitjkov enligt Goal.

Stoitjkov tar upp van Gaals behandling av Victor Valdes, den forne Barcelona-målvakten som holländaren placerade i Uniteds U21-lag, som exempel.

– Det han gjorde mot Valdes visar att han är en dålig människa. Jag hoppas att Pedro lyssnar på mig och inte lämnar, säger han.

"Har ingen respekt för honom"

Det här är inte första gången Stoitjkov svingar mot just van Gaal. I mars gav han en intervju då han avfärdade 64-åringen som ett "avskum".

– Jag har ingen respekt för honom, sa Stoitjkov till L'Equipe.

– En dag när jag var skadad var jag med min fru på Camp Nou och van Gaal gick fram till henne. Han frågade henne hur det var möjligt att hon hade gift sig med en sån som jag. Hon svarade att jag hade vunnit Ballon d'Or. Att jag lämnade Barcelona 1998 var hans fel, helt klart.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!