Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leder jakten – redo med ett rekordbud

Jadon Sancho och Erling Braut Haaland.Foto: MORITZ MÃŒLLER VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/MORITZ MÜLLER WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Jadon Sancho.Foto: MATTHIAS RIETSCHEL / BILDBYRÅN REUTERS

Borussia Dortmunds Jadon Sancho är en av Europas mest eftertraktade unga spelare.

Nu uppger Mirror att det är United som ligger närmast att knyta till sig talangen som lämnade City för ett par år sedan.

Jadon Sancho har slagit igenom ordentligt de två senaste säsongerna. Hittills den här säsongen har han gjort 14 mål och 16 assist på 24 ligamatcher i Tyskland, och klubbarna som suktar efter den nyligen fyllda 20-åringens underskrift lär vara många. 

Bland annat har Barcelona, Real Madrid, Liverpool och Chelsea uppgetts vara intresserade, men nu skriver Mirror att det är Manchester United som ligger bäst till i jakten på Sancho. 

Både Liverpool och Chelsea ska ha backat när de fått höra talas om Dortmunds prislapp, men United ska vara villiga att betala de 1,5 miljarder som tyskarna kräver. 

Slår transferrekord med värvningen

Det skulle innebära att klubbens tidigare transferrekord, det som sattes 2016 när man värvade Paul Pogba från Juventus överträffas ganska rejält. Enligt tidningen är både Ole Gunnar Solskjaer och Ed Woodward fast beslutna att affären ska bli av, trots det höga priset, och spelaren själv ska också vara sugen på en flytt till United. 

Solskjaers satsning på unga spelare samt det faktum att han kommer att få spela tillsammans med sina landslagskollegor Marcus Rashford och Harry Maguire är några av anledningarna till att Jadon Sancho ska föredra United framför andra engelska klubbar. 

United kopplas även ihop med spelare som Aston Villas Jack Grealish och Leicesters James Maddison.