Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Låt oss säga att han haft problem att hålla tiden...”

Benjamin Mbunga Kimpioka i U21-landslagetFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Benjamin Mbunga KimpiokaFoto: PATRIC SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Benjamin Mbunga Kimpioka, 19, var ett av 2019:s utropstecken i det svenska U21-landslaget.

Under hösten fick han spela och gjorde mål för Sunderland i League One.

Men under december och januari har han försvunnit från A-laget.

Nu kommer förklaringen.

– Låt oss säga att han har haft problem att hålla tider, säger klubbens U23-tränare Elliott Dickman till Sunderland Echo.

 

 

Ladda ner appen gratis här – få sportnyheter på bästa sätt! 

2019 var ett händelserikt år för Benjamin Mbunga Kimpioka. 

Den 19-årige talangen – född 2000 – lämnade Sirius för spel i nordöstra England och Sunderland redan sommaren 2016, men fick först under fjolåret chansen i klubbens A-lag på riktigt. Bland annat gjorde han mål och kvitterade på stopptid mot Coventry när lagen möttes i november.

Dessutom har anfallaren slagit sig in i U21-landslaget och gjort bra ifrån sig med två mål på sju landskamper. Han var med i truppen och fick hoppa in när Roland Nilssons lag avslutade spelåret 2019 mot Irland i november.

”Har haft problem att hålla tider”

Men efter att ha gjort fyra inhopp när december började har Kimpioka försvunnit från matchtrupperna i sitt klubblag och i stället figurerat i U23-laget, som spelar i reservserien.

När Sunderlands U23 förlorade med 4-0 mot West Bromwichs dito under måndagen saknades Kimpioka i startelvan även där och hade förpassats till bänken.

Efter matchen fick U23-tränaren Elliott Dickman frågor om svensken – och sågade Kimpiokas disciplin.

– Låt oss bara säga att han har haft problem att hålla tiden, säger Dickman enligt Sunderland Echo. 

– Uppenbarligen försöker vi ha disciplin runt truppen och hans förmåga att hålla tider har inte varit fantastisk. Det var hans läxa i kväll, det faktum att han varit sen till träningar. Så det var därför han satt på bänken.