Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lampards nya smäll – tappar poäng hemma

Foto: DAVE SHOPLAND/BPI/SHUTTERSTOCK / DAVE SHOPLAND/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN

Chelsea fick ”bara” en poäng i hemmapremiären mot Leicester. 

Efter att ynglingen Mason Mount gjort ledningsmålet tappade Chelsea kommandot i den andra halvleken och Ndidi fick ostöst nicka in kvitteringen på en hörna. 

Matchen slutade 1-1. 

Efter en tung förlust mot Manchester United i premiären med hela 0-4 tog Chelsea emot Leicester i hemmapremiären på Stamford bridge. 

Den nya tränaren och tillika Chelsealegenden Frank Lampard valde att fortsätta satsa på den 20-åriga engelsmannen Mason Mount i startelvan. 

Det skulle visa sig vara ett bra val. 

Mason Mount gav Chelsea ledningen

För redan i den sjunde minuten slarvade Wilfred Ndidi med bollen. Mount pressade honom högt och vann bollen. Engelsmannen tog sig framåt och kunde rulla in ledningsmålet och sitt första mål i Premier League för Chelsea. Stamford Bridge och Frank Lampard jublade. Hemmalaget hade även fler lägen att utöka ledningen, men lyckades inte. 

I stället kvitterade bortalaget Leicester i den andra halvleken. På en hörna slagen av James Maddison kom Wilfred Ndidi högst och kunde knoppa in kvitteringen tämligen omarkerad och efter mittfältarens slarv fick han revansch.

Sedan var det lägen för båda lagen i andra halvleken. Bland annat hade James Maddison ett drömläge, men sköt bollen högt över ribban. 1-1 skulle stå sig matchen och Frank Lampard tvingas därmed vänta på sin första seger som Chelsea-manager. 

– Det är brister återigen i deras (Chelseas) försvarsspel. Balansen bakåt är alldeles för svag, säger Viasats expert Petronella Ekroth.