Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lagkaptenen lämnar Man United i sommar

Antonio Valencia har varit i Manchester United i tio år. Foto: PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOCK / PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Victor Nilsson Lindelöf har nämnts som en potentiell ny lagkapten för United. Foto: RYAN BROWNE/BPI/REX / RYAN BROWNE/BPI/REX/IBL REX FEATURES

Victor Nilsson Lindelöf har pekats ut som en kandidat att ta över bindeln.

Nu bekräftar Ole Gunnar Solkskjaer att trotjänaren och lagkaptenen Antonio Valencia lämnar Manchester United efter säsongen.

Antonio Valencia kom till Manchester United 2009 och har noterats för 240 matcher i klubben.

Den senaste tiden har den 33-årige högerbacken plågats av skador och i sommar går ecuadorianens kontrakt med Premier League-jätten ut.

Under säsongen har uppgifter i England gjort gällande att parterna kommer gå skilda vägar och sent under fredagskvällen gick BBC-journalisten Simon Stone ut med nyheten på Twitter. 

”Ole Gunnar Solskjaer bekräftar att Antonio Valencia kommer lämna Manchester United efter säsongen”.

Beskedet gällande Valencia kom fram efter att kaptensfrågan kommit på tal. Under stora delar av säsongen har Ashley Young burit bindeln i Antonio Valencias frånvaro, men det är högst oklart vem som bär den nästa säsong.

– Vi får se vilka som är här nästa säsong. Jag har ett par namn i mitt huvud. Vi har haft Antonio (Valencia), han lämnar. Vi har haft Paul (Pogba) och David (De Gea). Vi har också haft Chris (Smalling), säger Solskjaer enligt Evening Standard och fortsätter:

Lindelöf pekas ut som ny lagkapten

– Det finns spelare som kan vara lagkapten ute på planen, vi måste bara fatta ett beslut vem som ska vara rösten. Det finns alltid olika kriterier. Det måste vara en kulturbärare, någon som andra ser upp till och som har rätt personlighet.

Lokaltidningen Manchester Evening News spekulerade nyligen i vem som borde ta över kaptensbindeln i Manchester United och kom fram till fem potentiella namn; Tidningen pekar ut fem potentiella namn att ta över bindeln: Paul Pogba, Ander Herrera, David De Gea, Ashley Young och Victor Nilsson Lindelöf.

Ett par av dem kan mycket väl komma att lämna klubben i sommar och argumenten för den svenske mittbacksstjärnan löd:

”Det kanske främsta argumentet för 'The Iceman' är att han förkroppsligar allting som klubben står för sett till både professionalitet och vilja att vinna. Lindelöf representerar också klubben föredömligt, håller sig borta från kontroverser och låter sin fotboll tala”.

 

FÅ BÄST KOLL! Följ Manchester United – direkt i Messenger