Foto: SEAN RYAN/IPS/REX/SHUTTERSTOCK / SEAN RYAN/IPS/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURESFoto: SEAN RYAN/IPS/REX/SHUTTERSTOCK / SEAN RYAN/IPS/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES
 Foto: SEAN RYAN/IPS/REX/SHUTTERSTOCK / SEAN RYAN/IPS/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES
Foto: BERETTA/SIMS/REX/SHUTTERSTOCK / BERETTA/SIMS/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURESFoto: BERETTA/SIMS/REX/SHUTTERSTOCK / BERETTA/SIMS/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
 Foto: BERETTA/SIMS/REX/SHUTTERSTOCK / BERETTA/SIMS/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Lägger av – för att rädda nya kärleken

Publicerad

Rio Ferdinand började dejta tv-stjärnan Kate Wright två år efter att hans hustru gått bort i cancer.

Nu har Wright fattat ett avgörande livsbeslut för att kunna hålla kärleken vid liv. 

– Jag tar ett steg tillbaka, säger Wright till The Sun. 

Rio Ferdinand är en av Englands mest kända fotbollsspelare under 2000-talet. Han var länge given i Englands landslagselvor och var en nyckelspelare för sir Alex Ferguson i Manchester United. Nu har han blivit tv-expert på heltid för rättighetsinnehavarna av Premier League, BT Sport. 

Men på privatfronten har Ferdinands liv bjudit på tuffa motgångar. Hans hustru Rebecca drabbades av cancer, och i maj 2015 avled hon, lämnades efter sig Ferdinand och deras tre gemensamma barn. 

Rio Ferdinands nya kärlek

– Jag tror inte att jag har sörjt tillräckligt. Jag har inte gett mig själv nog med tid till att sitta ner och verkligen gå igenom det, sa Ferdinand i en BBC-dokumentär tidigare i år.

Sedan dess har Ferdinand hittat kärleken igen. I våras rapporterade de brittiska tabloiderna att han hade börjat dejta reality-stjärnan Kate Wright, känd från tv-programmet Towie – och nu är stjärnorna officiellt ett par. 

Sparkar agenten

Nu har Wright fattat ett beslut som tyder på att hon är extremt engagerad i förhållandet. Hon har lagt av med tv-karriären vid 26 års ålder för att koncentrera sig på att uppfostra Ferdinands barn. 

– Jag tar ett steg tillbaka från offentligheten. Jag vill hålla mitt liv privat, och inte ha det som jag hade det när jag hade ett förhållande som sändes ut i Towie, mitt fokus just nu är Rio och familjen, säger Wright till The Sun. 

Som en del av den tidiga pensionen har Wright sparkat sin agent och rivit upp flera av sina sponsorkontrakt. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag