Pochettino instruerar Dele Alli, kanske inte om hur man bäst filmar Foto: SHAUN BROOKS / IMAGO/ACTION PLUS IMAGO SPORTFOTODIENSTPochettino instruerar Dele Alli, kanske inte om hur man bäst filmar Foto: SHAUN BROOKS / IMAGO/ACTION PLUS IMAGO SPORTFOTODIENST
Pochettino instruerar Dele Alli, kanske inte om hur man bäst filmar Foto: SHAUN BROOKS / IMAGO/ACTION PLUS IMAGO SPORTFOTODIENST
Harry Kane får straff mot Liverpool Foto: MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESHarry Kane får straff mot Liverpool Foto: MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Harry Kane får straff mot Liverpool Foto: MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MCMANUS/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Foto: ALEX JAMES/JMP/REX/SHUTTERSTOCK / ALEX JAMES/JMP/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURESFoto: ALEX JAMES/JMP/REX/SHUTTERSTOCK / ALEX JAMES/JMP/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURES
 Foto: ALEX JAMES/JMP/REX/SHUTTERSTOCK / ALEX JAMES/JMP/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURES

Kyliga passningen till Wenger i debatten

Publicerad

Arsene Wenger levererade en sylvass pik till Harry Kane och Dele Alli efter de påstådda filmningarna mot Liverpool. 

Nu tar sig Tottenhamtränaren Mauricio Pochettino an kritiken.
  – Det handlar inte om engelsmän, utan det finns naturligt i sporten fotboll, säger Pochettino.  

Matchen mellan Tottenham-Liverpool slutade 2-2 och är en av de mest omskrivna bataljerna i årets Premier League. Tottenham tilldelades två straffar i matchen, där den ena kom efter att Harry Kane fallit i duell med målvakten Loris Karius. För lätt, enligt många.
  Dessutom fick Spurs mittfältsstjärna Dele Alli gult kort efter att kort därefter uppenbart försökt filma. Det fick Arsenals tränare Arsene Wenger leverera en gliring till Tottenhams engelska stjärnor, inför derbyt mellan lagen på söndag.
  – Det brukade vara de utländska spelarna som filmade men jag måste säga att engelsmännen har lärt sig väldigt snabbt och de är kanske mästarna på det nu, sa Arséne Wenger. 

"Jag älskar mångfald"

På en presskonferens fick således Tottenhams tränare Mauricio Pochettino svara på Wengers polemik. Som spelare, orsakade Pochettino en straff när han fällde Michael Owen i VM 2002. Därför fick han frågan om han håller med i Wengers kritik.
  – Ja, jag håller med, säger Pochettino skämtsamt.
  Sedan gav han sitt mer seriösa svar på debatten om att engelska spelare skulle vara mer benägna att filma.
  – Det är argentinare, brassar och fransmän. Det handlar inte om ett specifikt land eller nationalitet utan det finns i själva sporten Jag älskar den mångfalden, som även finns i England, säger Mauricio Pochettino.
  Tottenham tar emot Arsenal hemma på Wembley på lördag klockan 13.30. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag