Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kulusevskis svåra tid: ”Hade mycket ilska”

Foto: MARK COSGROVE/NEWS IMAGES VIA WWW.IM / IMAGO IMAGES/NEWS IMAGES WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Dejan Kulusevski är tillbaka i Tottenham - och nu väntar drömmotståndaren Manchester City.

I brittiska tidningar berättar landslagsstjärnan om ilskan som driver honom framåt i Premier League - och oron för Antonio Conte som opererats i veckan.

– I mitt huvud handlade mycket om revansch, säger han om sista tiden i Juventus.

Dejan Kulusevski är tillbaka efter skadeproblemen. Och nu väntar Manchester City, en drömmotståndare för svensken. Landslagsstjärnan gjorde mål när lagen senast möttes i januari. Han nätade också i sin startdebut i Premier League förra året, mot Manchester City på bortaplan

– Jag älskar den här typen av matcher eftersom det finns mycket ytor, säger han i en intervju med engelska medier, som Expressen tagit del av. Det är mycket man mot man. Om du gör bort din markering, har du mycket utrymme. Det är alltid bra att spela mot bra lag eftersom de inte är rädda. De kommer att spela man mot man och bara ”Om du lyckas ta dig förbi mig, då gör du mål”.

– Det krävs mycket mod för att spela så, men jag älskar att spela mot sådana lag, och det har jag gjort hela min karriär.

Kulusevski och hans lagkamrater har tvingats klara sig utan Antonio Conte inför toppmötet.  Tottenhams tränare tvingades i veckan till en operation efter att ha drabbats av en inflammerad gallblåsa.

– Han var inte på plats under veckans första träning och jag sa direkt: ”Var är tränaren?”, säger Kulusevski.

– De berättade att han skulle opereras samma dag, att det inte var något allvarligt, men att han måste göra det och att han kommer må bättre när han är tillbaka för att han har haft mycket smärta senaste veckan.

Foto: Robbie Stephenson / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

”Detta påverkar dig”

Kulusevski har pratat med sin tränare efter operationen.

– Han sa att han var okej, säger svensken. Vi vet inte när han kommer tillbaka, före eller efter matchen. Vi har ett stort ansvar att spela för honom nu. Även när han inte är här måste vi göra det han har lärt oss.

Tottenhams stjärnor spelar för att han ska må bättre, säger Kulusevski.

– Absolut. Om han inte är där och vi vinner, kommer han att vara den lyckligaste mannen på jorden.

Under säsongen har Conte haft flera svåra stunder. Italienaren har förlorat två nära vänner, Tottenhams fystränare Gian Piero Ventrone och den tidigare lagkamraten Gianluca Vialli.

– Det är vad folk inte tänker på, säger Kulusevski. Sådant påverkar dig. Du kan säga att det inte gör det, men det gör det till 100 procent. Vi är alla professionella och har ett jobb att göra, men vi är också människor och har känslor.

– Han har haft ett tufft år. Han visar det inte. Han klagar inte. Han är riktigt stark. Han kommer hit varje dag och gör sitt bästa. Han är ett föredöme. Men jag tycker att folk borde vara medvetna om det. Det har varit ett riktigt tufft år för honom.

Foto: IMAGO/WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT / IMAGO/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.DE

”Hade mycket ilska”

Kulusevski har snabbt blivit en favorit bland Tottenhamfansen. I intervjun talar svensken om om hur den sista tiden i Juventus, ofta på bänken, hjälpt honom i England. Han använde ilskan han kände över att vara ratad till att arbeta extra hårt i Tottenham.

– I mitt huvud handlade mycket om revansch. Det var allt jag ville ... att visa folk vad jag kunde göra, säger landslagsstjärnan.

– Det härstammar från Juventus. De sista månaderna spelade jag inte så mycket. Jag hade mycket ilska och jag gillade inte vart min fotboll var på väg. Så revanschkänslorna kom från det.

Kulusevski tror att femteplacerade Tottenham behöver börja vinna mot topplagen. Deras resultat mot de bästa lagen har varit för svaga den här säsongen, menar han.

– I alla stora matcher den här säsongen har vi inte varit tillräckligt bra, säger han.

– Det är de här kommande månaderna som är säsongens viktigaste. Så om vi ska börja lyfta så är det dags nu.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Blir det Sverige eller Belgien som får fira på Friends?
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset